onsdag 12 augusti 2009

Vänsteraktivister på fel spårNågon tände på Nationaldemokraternas före detta partiledare, Nils-Eric Hennix bil i lördags kväll. Vem och varför det gjordes är fortfarande oklart men SÄPO har inlett en utredning. Hennix hävdar att det är ett politiskt attentat. Det är mycket möjligt att han har rätt även om ingen attentatsman ännu har gått ut offentligt och tagit på sig skulden.
Om det är några unga aktivister som vill visa sin avsky för de främlingsfientliga och högerextrema åsikterna som Hennix står för så har de gjort kampen mot högerextremismen en björntjänst. Våldsattentat leder bara till att offret får den breda allmänhetens sympati. Hela vänstern misstänkliggörs också och försämrar våra möjligheter till att få ett brett inflytande.
Hoppas innerligt att det här var det första och sista attentatet. Vänstern har ingenting att vinna på att den politiska kampen blir våldsam.

Henrik

NSK
KB 1
KB 2
EXPO

2 kommentarer:

 1. Denna tråkiga och gravt odemokratiska handling har i vanlig PK-anda sopats under mattan i rikstäckande media.
  Dådet är ett angrepp på demokratin, något SÄPOs närvaro visar med al tydlighet.
  Att media tigar visar att samma media accepterar denna typ av aktioner överför obekväma partier eller politiks obekväma personer och det är ett större problem än Hennix utbrända Volvo.

  Sverige har ett medialt demokratiproblem av format.

  SvaraRadera
 2. Att media tiger har ingenting med att media accepterar den här typen av aktioner. De stora drakarna gör bara en bedömning av nyhetsvärdet. Det var inte så att någon kom till skada, troligtvis bara ett "pojkstreck" av några förvirrade personer. Som jag givetvis fördömmer men predikar man hat som henix gör så skall man inte bli förvånad om någon blir f-bannad.
  Det finns bättre sätt att bemöta odemokratiska organisationer än bränna upp deras företrädares bilar. Bästa sättet är att visa att deras politik inte gynnar vare sig löntagare eller låginkomstagare. De enda som gynnas av hennixs och hans anhängares politik är de redan rika i samhället.
  Henrik

  SvaraRadera