onsdag 19 augusti 2009

Stoppa rasismen
Det kommer att bli en tyst motdemonstration mot det nazistiska Folkfrontens planerade demonstration i Hässleholm på lördag, enligt Kristianstadsbladet. "Vi är tvungna att göra det, vi blev rent ut sagt förtvivlade när vi hörde att de skulle komma hit", säger Johan Lindman talesman för nätverket Stoppa Rasismen. Stoppa rasismen planerar på lördag att stå lugnt och stilla och hålla upp skyltar på människor som mördats av nazister sedan 80-talet.
Polisen kommer att mobilisera för att förhindra att det blir bråk. Folkfronten skriver på sin hemsida att: Demonstrationen kommer att bestå av en gående marschväg genom centrala Hässleholm och sluta vid Stortorget där anföranden kommer att hållas av ett antal företrädare. Tid för demonstrationen är 13 00. Däremot så har Folkfronten inte lämnat in någon ansökan om demonstrationstillstånd än, enligt polisen. Mobiliseringen har än så länge bara inskränkt sig till pressmeddelande och en notis på folkfrontens hemsida. Inga klistermärken eller affischer har synts på stan - ännu. Förhoppningsvis så börjar de få lite kalla fötter nu när de upptäcker att vi vanliga Hässleholmare inte vill ha nazister marscherande på våra gator och torg.
Ett mycket bra initiativ av nätverket Stoppa rasismen. Nu gäller det att få alla goda krafter som tror på allas lika värde att ställa upp på motdemonstrationen på lördag. Politiska partier, fackföreningar, idrottsföreningar,kyrkor alla måste ställa upp.
Henrik
KB
KB

1 kommentar:

  1. Alex, Ung Vänster21 augusti 2009 14:48

    Var inte meningen att vara anonym. Alex från Ung Vänster

    SvaraRadera