måndag 24 augusti 2009

Det pangas på Kristinehem - eller inte.
Nils-Eric Hennix nationaldemokraternas fd ordförande har anmält till polisen att han har utsatts för ett bombangreppet natten mot söndag. Enligt Hennix så har tre mindre bomber exploderat i närheten av hans hus.
Polisen som strax därefter kom till platsen hittade däremot inga spår efter några bomber. Inga uppgifter finns i tidningarna om att några grannar ev skulle ha sett eller hört något. Logiskt så borde det finnas spår efter tre "bomber" . Alla som har sprängt en nyårssmällare vet att det brukar ligga gott om pappersrester efter smällen. Är det andra typer av bomber borde polisens tekniker hitta märken efter smällarna när de gör sin brottsplatsundersökning. Kan inte vara så svårt att hitta bombspår de bör vara i närheten av huset om det var ett politiskt attentat. Var det grannarna som smällde några "kinapuffar" på sin kräftskiva ska man nog inte kalla det för attentat. Hittills så har ingen kommit fram och tagit på sig skulden vare sig för bilbranden eller "bombattentaten".
Vi får nog vänta med att dra några slutsatser innan polisens utredning är avklarad.
Men visst verkar det underligt, inga vittnen till bilbranden och inga vittnen eller spår efter "bombattentatet". Trots att Hennix bor mitt i ett villaområde, någon hundägare borde t.ex. ha sett något.
Däremot så är Hennix snabb med pressmeddelandena medan han har nyhetsvärde. Som jag ser det så finns det tre förklaringar. Ett; det är någon typ av lindrigt "attentat" och om det är så skall det fördömas. Två; att Hennix har hittat på bägge attentaten eller bara det senaste för att få uppmärksamhet. Tre; den senaste tiden har stressat upp Hennix så han överreagerar på skarpa ljud. Som sagt vi får vänta in polisens utredning innan vi kan dra några bestämda slutsatser.
Henrik

KB
KB
HD

3 kommentarer:

 1. Du snackar en massa skit, Henrik. Fråga grannen mitt emot ock tom grannar 15 hus från mitt, de vaknade av smällarna. Att tidningarna inte skrivit om det är att de vill mörka. Måndag 24 aug ringde grannar till Norra Skåne och intygade att de väckt av kraftiga detonationer kl 00.20 natten mot söndag. Spår finns (som en granne hittade) och är fotograferade, bl a Norra Skåne har foto.
  Ska jag också spekulera? Är det Henrik som bränt upp min bil och sprängt vid två tillfällen. Och som nu försöker skylla på andra. Nej, jag spekulerar inte i detta. SÄPO och Polisen undersöker det. Se min annons i Norra Skåne i dag. Du och dina kompisar kan kanske tjäna 5.000 kr

  SvaraRadera
 2. "Polisen som senare kom till platsen hittade inga spår efter någonting som kan ha orsakat smällarna" KB 2009-08-24.
  "Polisen meddelar dock att man inte kommer att göra något vidare i ärendet. Det finns helt enkelt inget att gå på.
  – Anmälaren uppgav att han hört en kraftig smäll. Men patrullen som kom till platsen hittade ingenting som kunde ha orsakat någon smäll, konstaterar inre befäl i Kristianstad."
  Norra Skåne 2009-08-23.
  ja - jag har spekulerat - varför lägger polisen ner utredningen om det finns spår efter smällarna och vittnen som har hört smällarna? ( måste vara rejäla smällar om de hörs över halva Kristinehem)

  SvaraRadera
 3. Och i morgon står Norra Skånes cehfredaktör inför tingsrätten i Hässleholm, anklagad av JK efter anmäling av Hennix i samband med publicering av Hennix med bild och namn i en artikel var anonymitet hade garanterats.
  Hässleholms tingsrätt 09:00 i morgon 090826
  Håll tillgodo då detta är rätt ovanligt faktisk.

  SvaraRadera