tisdag 25 augusti 2009

Småaktigt..
Den styrande borgliga alliansen har beslutat att lärarna skall börja betala för de pedagogiska luncherna. Pedagogisk lunch innebär att förskolepersonalen och lärarna äter tillsammans med barnen/eleverna. Syftet är att lära ut gott bordsskikt och att vakta så att det inte blir för livligt i matsalen. Från och med höstterminen så skall förskolepersonalen betala 10 kr per måltid och lärarna i grundskolan 25 kronor. Undra vilka gigantiska summor borgarna räknar på att tjäna in på det här beslutet. Det blir säkert 40 - 50 kronor om dagen på en förskola. Skull inte förvåna mig om administrationen av måltidsavgiften kostar mer.
Personalen på förskolorna Metropol, Kärnhuset, Speldosans samt lärarfacken protesterar mot införandet av avgiften.
Det gör de rätt i för att äta pedagogisk skollunch är ingen höjdare vet jag av egen erfarenhet. Smaksättningen på en förskola är anpassad till små barn inte till vuxna och äta i en skolmatsal är inte andhämtningspaus.
Det skulle vara bättre om borgarna la ner lite tid på att kräva extra pengar till kommunerna från borgarregeringen istället för jaga småpengar. Undrar vilka kraftfulla åtgärder Urban (Jag fick inte bli riksdagsman) Widmark tänker sjösätta härnäst.
Henrik
Nsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar