söndag 23 augusti 2009

Antirasism i vardagen


Rasismen och högerextremismen finns tyvärr i Göinge. Det rasistiska Sverigedemokraterna fick bortåt 10% av rösterna i EU-valet här i Hässleholm. Vi måste alla bemöta rasistiska påhopp och arbeta för att försvåra för extremorganisationer att sprida sin förvrängda propaganda.
Ung vänster har tagit initiativ till www.nolltolerans.nu. En sajt där man kan anmäla om man upptäcker uppsatt rasist propaganda som klistermärken och affischer. Då lovar Ungvänster att rycka ut och sanera bort hattpropagandan: En alldeles utmärkt ide tycker vi i Socialistiska Partiet - Hässleholm, vi vill givetvis hjälpa till också.
Maila oss på rodagoinge@gmail.com så rycker vi ut och städar.
Det här är något som alla som tror på ett tolerant samhälle kan göra. Om vi idogt skrapar bort, river ner eller målar över så blir det ett tydligt meddelande till högerextremisterna att här i stan är vi toleranta. Ett stort ansvar för renhållningen ligger på fastighetsägarna, kommunen och intresseorganisationer som HessleCity. Det är på era fastigheter som skiten klistras - vore bra om ni tog fram en handlingsplan för ett Hässleholm fritt från rasistiskt klotter.
Fram till dess så lovar vi att göra vårt bästa för att riva ner hatlapparna.


Henrik

Nolltollerans.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar