söndag 30 augusti 2009

Slakten har startat.Fritidsförvaltningens sparbeting beskrivs så här av Göran Jönsson (C), ordförande i fritidsnämnden – "Vi går inte längre fram med osthyveln utan med motorsågen". Det populära fritidslägret försvinner, Finja fritidsgård läggs ner och 4,75 tjänster försvinner från fritidsförvaltningen. 6 procent av den rörliga kostnaden skall bort och det kommer givetvis att drabba ungdomarna och föreningslivet.
Den här nedskärningen av fritidsverksamheten är givetvis en stor seger för Göran Jönsson (C)och Urban Widmark.
Deras partier har sett till så att kommunerna har fått mindre att röra sig med. Jobbskatteavdraget som regeringen har infört och som Göran Jönsson och Urban Widmark stödjer helhjärtat har dränerat kommunen ekonomiskt.

Urban Widmark (M) säger till Kristianstadsbladet att han tycker att fritidsnämndens ovanligt höga sparbeting i hög grad är självförvållat.
Med detta uttalande har Urban Widmark (M) levererat en ny spännande tolkning av politiken. Tydligen menar han att det är tjänstemännen på fritidsförvaltningen i Hässleholm som har beslutat om tex jobbskatteavdraget.
En annan tolkning av uttalandet är att Urban inte vågar stå för konsekvenserna av sin egen politik.
Det får mig att tänka på den gamla definitionen politiker. En politiker är en person som är så tjockhudad att han står upprätt även om han saknar ryggrad.
Lågt Urban - det är moderat politik som har sänkt inkomsterna till kommunen inte fritidsförvaltningen.
Henrik
KB
KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar