fredag 28 augusti 2009

Osby - kamp fungerar!
700 skrev på namninsamlingen mot nerdragningarna på servicehemmet Bergfast i Lönsboda. Röda Korset har kallat neddragningsförslaget - En katastrof, förslaget är inhumant. Kommunens verksamhets chef för de öppna verksamheterna Mensur Numanspahic instämmer och säger till Norra Skåne - Försämringar, ja men vi är tvungna. Men det är inte bara försämringarna inom äldrevården som får Osbyborna att protestera. 600 hundra namn har samlats in för att protestera mot nedläggningarna av fritidsgårdarna Bulten och Muttern.
Även förslaget om minskade öppettider och större barngrupper på förskolorna i Osby har upprört många Osbybor. På ett stormöte om förändringarna inom barnomsorgen fick politikerna sina fiskar varma av upprörda föräldrar och personal.
Nu har protesterna förmått socialdemokraterna att ta avstånd från neddragningsförslagen inom barnomsorgen och stängningen av fritidsgårdarna. ”Kommunens unga skall inte behöva betala den finansiella kris som uppstått med mindre skatteintäkter för samhället som följd" säger Erland Nilsson (s) Rätt så, förhoppningsvis kommer protesterna att öka och tvinga även den borgliga majoriteten att kasta förslagen i papperskorgen.
Det är endast genom starka protester som vi kan tvinga politikerna att hitta andra lösningar på den ekonomiska krisen än nedskärningar i välfärden.
Osbyborna har tagit upp kampen för välfärden i Göinge - nu är det dags för hos andra följa Osbybornas exempel.

Henrik
Nsk
Nsk
Nsk
Nsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar