fredag 14 augusti 2009

Ungdomsarbetslösheten stiger.Ungdomsarbetslösheten i Kristianstad är idag 12 %. Ökningen av ungdomsarbetslösheten från förra vecka är i Kristianstad + 4, Bromölla + 10, Hässleholm + 6, Osby + 4, Östra Göinge +0, Perstorp +1, Klippan +3, Höör +4. Totalt så har ungdomsarbetslösheten ökat med 32 ungdomar bara på en vecka. Och det finns ingen ljusning i sikte. Ännu finns det ungdomar som har sommarjobb men när semestrarna tar slut så lär det bli en kraftig ökning.
Sämre start på sitt vuxenliv kan man nog inte få, tyvärr för ungdomarna så finns det nästan ingen hjälp och stöd att få. De sk kallade jobbcocherna som arbetsförmedlingen har är ett stort skämt. Möjligen så kan de hjälpa enskilda ungdomar att skriva ett bättre cv - men efter ett tag så har alla ungdomar välskrivna cv
Ungdomsarbetslösheten ökar snabbt vecka för vecka. Över tolv procent av ungdomarna i Kristianstad är i dag helt arbetslösa. Utan kontakter är det idag nästan omöjligt att hitta ett arbete. Men även de med kontakter får för det mesta bara tillfälliga jobb. Ungdomsarbetslösheten i Kristianstad är idag 12 %. Ökningen av ungdomsarbetslösheten från förra vecka är i Kristianstad + 4, Bromölla + 10, Hässleholm + 6, Osby + 4, Östra Göinge +0, Perstorp +1, Klippan +3, Höör +4. Totalt så har ungdomsarbetslösheten ökat med 32 ungdomar bara på en vecka. Och det finns ingen ljusning i sikte. Ännu finns det ungdomar som har sommarjobb men när semestrarna tar slut så lär det bli en kraftig ökning.
Sämre start på sitt vuxenliv kan man nog inte få, tyvärr för ungdomarna så finns det nästan ingen hjälp och stöd att få. De sk kallade jobbcocherna som arbetsförmedlingen har är ett stort skämt. Möjligen så kan de hjälpa enskilda ungdomar att skriva ett bättre cv - men efter ett tag så har alla ungdomar välskrivna cv,n. Då kommer inte välskrivna cv,n vara någon konkurrensfördel längre.
Vad som behövs nu är en kraftig utbyggnad av den offentliga sektorn - det finns hur mycket som helst att göra inom vård, skola och omsorg.
Pengarna till det kan vi ta genom att beskatta den återuppståndna bonushysterin i bankerna.

Henrik


KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar