måndag 23 augusti 2010

VIP kort i vården.

folkpartiets och stdemokraternas vill införa Stureplanskrogarnas kösystem i den skånska vården. För vad det i praktiken innebär är att skattebetalarna står för grundfinansieringen - lokaler, apparater och personalutveckling.
Sen skall det privatasjukjhuset ha möjlighet att sälja tjänster på den öppna marknaden. kristdemokratren Berit Wirödal försöker få det att låta som om huvuddelen skulle komma från något annat land. Men de stora intäkterna skulle komma från alla svenskar som via arbetet har en privat sjukförsäkring. De välbeställda skulle helt enkelt få en gräddfil förbi alla köer. Det är vad förslaaget innebär. Givetvis så kommer intresset att stödja en väl utbyggd vård till alla att minska bland de välbeställda om de kan betala sig förbi kön. Släng förslaget i papperskorgen och bygg ut en välfungerande vård till alla skåningar istället.
Pengar kan tas från börsföretagens vinster, försvarets Afghanistan äventyr och rejält höjd förmögenhetsskatt.

Henrik
nsk nsk
KB

2 kommentarer:

 1. Jag fattar inte hur folk tänker, vad har folk för argument när de säger något som innebär att de rika och välställda i livet ska få bättre sjukvård än de fattiga.

  Man blir ju rädd över vilka det är som försöker styra vårat land.
  Inte undra på att det ser ut som det gör.

  Är det inte dags att införa en ny Robin Hood i samhället snart?

  SvaraRadera
 2. Bra ide - sen ansluter vi oss till hans gäng och driver ut packet

  SvaraRadera