lördag 28 augusti 2010

valkampanjen rullar på


Hässleholm har startat en trevlig tradition med arkitektritade valstugor. En del är riktigt fina andra borde kanske inte lämnat ritbordet. Men hur som helst ett roligt inslag i valrörelsen.
Här huserar överklassens parti - önskar bara att det stannade inne i stugan.
Öka skillnaderna och rikare överklass går de till val på.

Det konservativa moralisterna drog nog nitlotten när stugorna fördelades.


Inget fel på stugan men den var nytjärad och luktade riktigt skarpt. Undrar om inte moralgubbarna och moraltanterna blev ganska höga framåt eftermiddagen.

Moderatkopian fick en passande färg till sin valstuga. Skall man döma efter trafiken in i stugan så verkar inte utspelet om att sälja Hässleholms sjukhus ha dragit någon entusiastisk publik. Tyvärr för moderatkopian så är de inte heller det trovärdigaste alternativet för rasisterna - men de försöker.
Högerbönder fick en rund stuga med kamin. Smarta som de är eldade de på i kaminen - var inte riktigt vad Hässleholmarna längtade efter en varm höstdag.
Det förtvinade och uppgivna smårasister fick vindarnas tempel med öppna väggar åt alla håll. Behövs nog vädras en heldel där - inte ens närheten till de konservativa moralisternas luktade valstuga kunde dämpa den unkna doften från vindarnas tempel.
Svikarna stod i en plåthydda gjord av återvunna aluminiumburkar. Tyvärr så går de till val återvunnen politik från Göran Perssons glansdagar. Fanns nog inga entusiastiska väljare på den tiden och skall man döma av opinionssiffrorna så gör inte väljarna vågen den här gången hellre.

Den stora betong stugan fick flummarna flytta in i. Lika intetsägande som deras politik är den stora betongklossen.

Mesarna gömde sig längst in i en avlång stuga -vi får se om de kommer ut innan valet är över

Våra lokal missnöjespartister fick ett skrultigt växthus. Troligen sista gången de får en stuga. Skulle inte bli det minsta förvånad om de åker ut ur fullmäktige - saknad av ingen.

Det hände en del annat på torget också tex så kramade glada SSU;are Reinfeldt :)


Men Socialistiska Partiet var givetvis också på torget och med den mest udda "valstugan". Den var klart minst men är laddad med kraftfulla politiska argument. Vi delade inte ut rosor, godis, kapsylöppnare eller nyckelringar. Vi nöjde oss med att dela ut politiska argument till positiva Hässleholmare.
Henrik
KB NSK NSK

3 kommentarer:

 1. Den symboliserar precis vad man borde göra med Er i socialistiska partiet. Släng ner er i en byrålåda, stäng lådan och lås den och kasta sedan nyckeln. Det behövs inte så stor byrå då ni bara är sju medlemmar.

  SvaraRadera
 2. Om vi är så obetydliga varför lägger du då ner tid på att besöka och kommentera på vår blogg? Tror nog att du är lite störd av vår vassa valkampanj

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt sällan argument man får höra från högern. Och om de nu försöker sig på att formulera någon slags kritik så är det oftast mot saker som vi aldrig stått för.

  Okunnighet skapar rädsla, och det är just rädslan och okunnighet högern tjänar på. Inte att folk börjar säga ifrån och stå upp för sin rätt. Då blir det svårt som fan för miljonärena och cheferna att försvara sina privilegier skapat ur de arbetandes svett.

  SvaraRadera