onsdag 11 augusti 2010

LRF har bitit sig själv i svansen

LRF har bitit sig själv i svansen
Ett av de första besluten som den nuvarande regeringen fattade när det tillträdde var att lägga ner Djurskyddsmyndigheten.Det var ett av bonderörelsens (LRF) krav på den nya regeringen. Djurskyddsmyndigheten hade börjat bli lite för besvärlig för bönderna. Djurskyddsmyndigheten ställde helt enkelt krav på bönderna som de inte ville följa. Blir för dyrt , för besvärligt och onödigt ansåg bonderörelsen. Visst fanns de vissa krav som myndigheten ställde som inte var helt genomtänkta. Men istället för att utveckla regelverket så ville bönderna att myndigheten skulle avvecklas.
Nu så gnäller bönder och näringsföreträda på djurrättsalliansen för att de avslöjar missförhållanden som en väl fungerande djurskyddsmyndighet hade kunnat förhindra från att uppkomma. Skillnaden för bönderna är att nu får det visa upp sin smutsiga byk offentligt. De får stå med skammen och stammande försöka hitta på några dåliga undanflykter. Hade vi haft en djurskyddsmyndighet så skulle problem har lösts i dialog mellan bönderna och myndigheten. De hade sluppit media uppmärksamheten.
Först var det grisarna och nu minkarna, dessa två avslöjanden har nog skadat svensk jordbruksnäring mer än något annan händelse. Den bild som LRF genom åren har målat upp om ett miljövänlig och humant svenskt jordbruk har havererat. Nu vet vi att de förkommer samma svinerier inom svenskt jordbruk som ute på kontinenten. Varför välja svenskt kött när det inte är bättre än utländskt? Tyvärr LRF. Kortsiktiga vinster har förbytts i långsiktiga förluster. Enda sättet att återupprätta ert och jordbrukets anseende är om ni börjar kräva återupprättande av djurskyddsmyndigheten. Det kommer fler avslöjanden - djurrättsalliansen lär inte försvinna.

Henrik

Henrik

Nsk 1 2 3 4 5 Skånskan 1 2 3 4 5 Laholm 1 2 Blt 1 2 3 SMP 1 2 3


3 kommentarer:

  1. Varför åker inte du själv ut på landet om tittar i några grisastallar? Det är mycket enkelt att göra det. Mycket enklare än att åka till Danmark och be att få titta i en dansk grisuppfödares lokaler. Om du hittar ett stall med glada grisar, fråga då till vilket slakteri bonden lämnar sina svin. Kolla sen i affären efter produkter från just detta slakteri. Jag tror inte Djurrättsalliansen egentligen vill ha någon djurproduktion över huvudtaget. Är det inte där skon klämmer?

    SvaraRadera
  2. "Anonym", precis det stämmer. Djurrättsalliansen anser att djur är individer med rätt att leva sina liv på sina egna villkor och finns inte bara till för att exploateras av människor.

    SvaraRadera
  3. Hur glad är en gris som aldrig nånsin får se solljuset? Har vi rätt att behandla andra varelser som livegna på det sättet?

    SvaraRadera