torsdag 19 augusti 2010

Allt skall säljas

Efter valet så kommer smörgåsbordet att dukas upp för Joakim Ollen, John Bauer och andra sk "välfärdsentreprenörer." Den lokala alliansen vill nämligen att hela den kommunala verksamheten skall privatiseras. De går till val på att införa utmaningsrätt för kommunala tjänster. så här beskriver Svenskt näringsliv utmaningsrätten. Den som vill driva en verksamhet åt kommunen på entreprenad har rätt att utmana den kommunala verksamheten. Det kan även finnas möjlighet att rikta ett önskemål till kommunen om att en del av kommunens verksamhet ska säljas. Kommunens skall uppmuntra och ge rätt till privata företag att lägga anbud på någon verksamhet. Kommunen (Urban Vidmark) gör sedan en bedömning av budet och anser han att det är bättre så får "entreprenören" ta över.
Kommunala tjänster är tex, värmeverket, skolor, äldrevård, parkförvaltning, bibliotek badhuset osv. Det är i princip allt utom direkt myndighetsutövning.
Det är alltså fullt möjligt att någon kapitalstark grupp tar över hela grundskolan eller gymnasieskolan. Värmeverket torde många energibolag vara intresserade av. Driften av det nya 170 miljoners badhuset har de redan bestämt skall privatiseras. Ett bra deal för den som får uppdraget (Joakim Ollen?), först så betalar skattebetalarna badhuset därefter få entreprenören göra vinst på verksamheten. Kommunen betalar och bygger ett företag och sen skänker de bort intäkterna till någon välfärdsentreprenör. Säkert ingen nackdel att vara en gammal partikamrat till Urban när uppdragen skall fördelas.
Vi kommer att fortsätta vår kamp mot privatiseringarna men det behövs att alla drabbade kommuninvånare tar upp kampen mot den privatiseringshysteri som kommer att drabba kommunen efter valet. Socialdemokraterna och Vänstern säger som vanligt ingenting. Socialdemokraterna har bara mumlat lite om att de inte vill sälja ut äldrevården - men att låta någon "välfärdskapitalist" att ta över badhuset har de ingenting emot. Vänsterpartiet i Hässleholm - där råder tystnad.

Henrik


NSK NSK

2 kommentarer:

 1. Jonathan R. Jönsson19 augusti 2010 kl. 09:59

  Ni är rent bortkollrade i hjärnbarken. Ni kanske har missat att kommunen består av fler än Urban Widmark? Har ni ens några kunskaper i kommunalrätt?

  Det är dock bra att ni skriver sån här smörja, för då lär ni ju inte attrahera några väljare, vilket vi normala människor är tacksamma för.
  Kommunism har vi sett förr och det vill vi inte ha igen!

  SvaraRadera
 2. Ja men det är han som bestämmer - försöker du inbilla mig att Folkets Väls "kraftfulla" representanter är något annat än nickedockor?
  Bortsett från den lilla småsaken i inlägget du hakade upp dig på - noterar jag att du inte har några invändningar i sak

  SvaraRadera