söndag 22 augusti 2010

Hässleholm skall säljas

Den lokala borgliga alliansen har nu skickat ut sitt valmanifest till oss medborgare. Där skriver de att "utmaningsrätt" skall införas i kommunen. Så här beskriver svenskt näringsliv vad utmaningsrätt är; Den som vill driva en verksamhet åt kommunen på entreprenad har rätt att utmana den kommunala verksamheten. Det kan även finnas möjlighet att rikta ett önskemål till kommunen om att en del av kommunens verksamhet ska säljas.
På enkel svenska innebär det här att vem som helst kan lägga anbud på vilken kommunalverksamhet som helst. Mellan 700 till 1000 miljarder värdera näringslivet den här "marknaden" till. Det innebär att de vill ta över hela den kommunala verksamheten i sverige minus direkt myndighetsutövandet. Skolor, äldreboende, energibolag, fastigheter osv. Borgarna i kommunen vill nu öppna rejält för diverse företag att ta över driften och ägandet av vår gemensamma välfärd.
Givetvis så kommer borgarna att säga att det bara kommer att handla om perifera områden som tex vandrarhemmet. Men det är givetvis bara nys - de privat intresseren som ser 1000 miljarder hägra framför ögonen kommer givetvis inte nöja sig med några vandrarhem - de vill ha hela kakan. I moderatledda Uddevalla kommun så är all verksamhet möjlig att utmana. Givetvis så är målet det samma i Hässleholm. Möjligen så planera borgarna att starta lite försiktigt här men vi kan vara ganska så övertygade om att i nästa valrörelse så kommer de att säga "nu går vi vidare med steg två i utmaningsrätten".

Om moderaternas vision förverkligas i Hässleholm kommer kommunen att vara totalt förvandlad om tio år.
Då har Eon utmanat kommunen och tagit över fjärrvärmeverket - med spännande taxehöjningar som följd. John Bauer koncernen har utmanat HTS och infört sin revolutionerande pedagogik där. Pysslingen AB driver våra grundskolor och Joakim Ollen tar hand om biljettintäkterna på det nya badhuset. Vi har fått en kommun där några brukspatroner styr och ställer hur de vill. Moderaterna kommer givetvis att sköta sin del och se till att skattepengarna snabbt och effektivt hamnar på brukspatronernas konton.

Valet den 19 september handlar om vi ska behålla moderatstyret eller om vi skall behålla en gemensam välfärd.

Henrik
Nsk nsk

1 kommentar:

  1. Jag tycker det räcker med att Aptoekets ensamrätt såldes.
    Anledningen till att kommunen sköter skola med mer, är ju för att tanken är att det ska vara en viss prestanda på vård, utbildning med mer.

    Om företag ska ta över både omsorg och utbildning, vilket de redan har gjort....kommer det ju bli så att de som har mer pengar, kan traska runt kön för att få det lite bättre än de andra, som inte är så rik.

    SvaraRadera