torsdag 12 november 2009

Bort från V

Förre riksdagsledamoten (v) Anders Wiklund undrar i en debatt i Flamman artikel vart vänstern är på väg. Han konstaterar att partiledningen har gett upp den ena efter den andra ståndpunkten för att få vara med i den högersocialdemokratiska alliansen. EU- motstånd, accepterandet av norm politiken och arbetstidsförkortningar skjuts på någon avlägsen framtid.
Viktiga frågor för det handlar om vänsterpartiets framtid. Skall man döma av opinionsmätningarna så är vänsterväljarna på väg bort från v. vart är lite svårt att säga men det stämmer nog som Jinge säger att piratpartiet är ett alternativ för vissa. Partimedlemarna verkar också var på väg bort, ialla fall så har ett antal vänsterpartister gått med i Socialistiska partiet här i Hässleholm. Enligt ryktena så har det påbörjats en vandring från Ung Vänster i Malmö över till Kommunistiska Partiet. Det verkar som om många vänsterpartister inte tror att det är möjligt att förändra partiets politik utan beslutar sig för att söka andra alternativ. De har troligtvis ställt sig frågan - behövs v? Svaret som fler och fler verkar komma fram till är - Nej.

Välkomna till Socialistiska Partiet - Hässleholm välkomnar alla vänsterpartister som är less på högervridningen av vänsterpartiet.
Jinge Flamman Röda Göinge1 Röda Göinge2 Röda Göinge3 Röda Göinge4
Jonas Sjöstedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar