måndag 23 november 2009

Röd adel

n gång i forntiden så identifierade sig den socialdemokratiska eliten med vanliga arbetare. De var stolta över sitt ursprung bland vanligt folk. Men det var länge sedan nu har hela gänget bytt klassbas och identifierar sig med överklassen - det har blivit en ny Röd Adel.

Baron Persson har övergivit alla ideer om skatt efter bärkraft, övergivit alla ideer om att de som har skall bidra med mer till det allmäna, övergivit alla idéer om jämlikhet och rättvisa.
Baron Persson tänker bara på hur Baron Persson skall få det så bra som möjligt. Baron Persson beter sig idag som vilken skattesmitare som helst. Trots att han tar 100 000 kronor för ett föredrag så betalade han endast 200kronor i statligskatt förra året.
Fiffel Persson sätter in nästan alla sina inkomster i sitt privata bolag för att undgå att betala inkomstskatt. Därefter så tar han ut precis så mycket att han slipper statligskatt.
Mona Sahlin sa en gång att det var "häftigt att betala skatt." Det var nog endast ett politiskt utspel inte någon allmän uppfattning bland den socialdemokratiska adeln.
Henrik

Dagens PS Resume Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar