onsdag 4 november 2009

V sjunker som en sten

Vänsterpartiet sjunker som en sten, fort och snabbt. Inte så konstigt när man skall gå till val tillsammans med en socialdemokrati som stödjer privatiseringar inom välfärden, vill kriga i Afghanistan, höja pensionsåldern och kramar IPRED. Det enda som förvånar mig är att (v) sjunker så fort. Jag hade trott att de skulle hamna under 4% gränsen först våren 2011. Nu verkar de vara på väg att hamna under gränsen redan våren 2010.
Enda chansen att rädda vänsterpartiet nu är troligtvis ett internt uppror mot partiledningen och dess politik. Om partiet avbryter samarbetet med högersossen Sahlin och borgar politikerna Wetterstrand och Eriksson finns det en möjlighet att undvika en politisk krasch för Vänsterpartiet. Givetvis så måste brytningen också följas av en rejäl politisk vänstersväng. Anpassning högerut är inte vägen framåt utan leder bara nedåt.
Henrik

PS högeranpassningen inom v kan ibland bli lite övertydlig. V i Hässleholm skriver på sin hemsida att V kräver 20 000 nya jobb inom offentliga sektorn. Det är 180 000 färre än vad de krävde för fyra år sen DS
SVD X-pressen BLT SMP
Jinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar