måndag 9 november 2009

KristallnattenDet blev en lyckad kväll för Hässleholms antirasister. Drygt hundra personer, gammal som ung deltog i de antirasistiska manifestationerna. Skolprästen Urban Hagström höll ett finstämt tal innan kommunalrådet Urban Vidmark berättade att fackeltåget skulle gå upp till kyrkan och därefter så skulle Gustav Fridolin tala på Tolerans Hässleholms möte på torget kl 1900. Tyvärr så begrep inte den lokala SD-pampen Patrik Jönsson att han inte var välkommen på manifestationen. Maken till hyckleri får man leta efter - en man som bedriver en politik som går ut på att förtala muslimer har mage dyka upp på en antirasistisk demonstration. Vem tror han att han lurar?
piZap.com free online photo editor, fun photo effectsGlada antirasisterFackeltåget
Kim höll inledningsanförandet för Tolerans Hässleholms manifestation ( Sorry Kim - men mitt autofokus är inte auto längre)

Gustav Fridolin talar mot rasism och intolerans i spöregnet inför ett knappt femtiotal antirasister.Den lokala folkfronts maffian lyssnade andäktigt på Gustavs anförande. Men de såg lite ensamma och blyga ut där de stod utanför den antirasistiska gemenskapen.
Mötet avslutades och Johan och Gustav gick till Sydnytt för att intervjuas i direktsändning.
Drygt hundra i fackeltåget och knappt femtio antirasister på torgmötet efteråt. Klart godkänt för en regnig novemberkväll i Hässleholm. Bra jobbat - Tolerans Hässleholm
Henrik

PS Johan Lindman från Tolerans Hässleholm intervjuades av Radio Kristianstad tidigare på dan.DS

Tolerans Hässleholm

NSK
KB

1 kommentar:

  1. 500 demonstrerade i Göteborg.

    www.socialisterna.org/gbg

    SvaraRadera