måndag 16 november 2009

vart är Centerpartiet på väg?
Centerpartiet får 4,5% i den senaste väljarbarometern. Tydligen så håller det en gång så stora Centerpartiet på att utraderas. Maud Olofsson lär inte ha bättrat på siffrorna till nästa opinionsmätning. Maud har i dagarna ertappas med att vara oaktsam med sanningen i Vattenfallsaffären. Hon har gett klartecken till Vattenfalls pantsättning av hela företaget och dess framtida vinster för att få investera i tysk kärnkraft. Maud Olofsson har under sin tid som näringsministern blundat åt Vattenfalls klimatvidriga satsning på kol och kärnkraft. Undrar vad alla gamla miljökämpar inom Centern säger om det?
Men det är inte bara i miljöfrågan som Centern har övergivit sina ideal. Gamla ideal som landsbygdens försvarare och regionalpolitikens banerförare har under Maud Olofsson ledning övergivits till förmån för den sk Stureplanscenterns nyliberala politik. Centerpolitiken idag påminner mer om Moderata Ungdomsförbundets (MUF) politik än klassisk centerpolitik. Skattesänkningar för de välbeställda och försämrad arbetsrätt för låginkomsttagare på landsbygden är dagens melodi. Hur långt åt höger politiken än går så finns det inte tillräckligt med nya väljare runt Stureplan för att kompensera för dem som lämnar centern i de traditionella centerfästena. Här i Hässleholm så ser vi hur Centern har gett upp försvaret av byskolorna och att det skall finnas bibliotek på alla orter.


Centerpartiets högervridning under ledning av Maud "Mauderaten" Olofsson är ett stort fiasko.
Vänsterpartiets högervridning under ledning av Lars "jag vill bli minister" Ohly är ett stort fiasko. Två partier som bägge har övergivit sina kärnväljare är snabbt på väg neråt i opinionsmätningarna. Fortsätter det så här så lär det vara betydligt färre partier i riksdagen nästa mandatperiod.

Henrik


BLT BLT 2 BLT 3

HD HD 2 HD 3 HD4

KB KB2 KB3

NSK NSK2 NSK3

SMP SMP2

NSK4 NSK5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar