torsdag 26 november 2009

Stoppa välfärdsslaktarnaByskolorna läggs ner, det populära fritidslägret läggs ner, lägerverksamheten i Magnarp läggs ner, förskolegrupperna utökas. Den ena nedskärningen efter den andra drabbar kommunens yngsta invånare. Den nyliberala alliansen som styr här i Hässleholm verkar anse att satsningar på barnen är en kostnad. När det egentligen handlar om investeringar för framtiden. Erfarenheterna från nedskärningarna på 90 –talet pekar på att dessa nya nedskärningar kommer att leda till ökade kostnader i framtiden. Otrygga och understimulerade barn är inget bra sätt att bygga framtiden på.
Lena Svensson (C) ordförande i barn och utbildningsnämnden hävdar i Norra Skåne att barnen inte skall bli lidande och bollar sen snabbt ner ansvaret på enhetscheferna. Hur man än organiserar dagis så innebär fler barn per avdelning sämre omsorg och tillsyn. Det vet givetvis Lena Svensson synd bara att hon inte har modet att stå för konsekvenserna av sitt beslut.

Som tur är finns det ansvarstagande föräldrar. Föräldrarna till barnen på Regnbågens förskola i Vinslöv har skickat ett protestbrev till kommunen där de bland annat skriver: Stress, mindre fokus på barnens behov och personal som inte hinner med är inte okej. Helt riktigt och ett bra initiativ men skall nedskärningsbeslutet stoppas så behövs det mer. Vittsjöbornas kamp för sitt bibliotek visade att kämpar man så finns det helt plötsligt pengar till verksamheten. Nu behövs en liknande kamp för barnens skull.

Henrik
KB NSK NSK2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar