söndag 8 november 2009

Denho Acar till riksbanken?
De bonushysteriska och spekulationsgalna storbankerna får ett rejält bidrag från staten. Riksbanken har lånat ut 100 miljarder kronor till 0,4% ränta. Sedan tar storbankerna och placerar dessa lånade pengar i obligationer som ger högre ränta, vips så har man fått ett litet bidrag från pappa staten. Riksbanken har tydligen börjat betala ut socialbidrag till Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank osv. 100 miljarder var bara oktober månads erbjudande samma sak gjordes i juli och september.
Konstigt att bankerna kan få socialbidrag utan att först ha genomgått en lika ingående prövning som vanligt folk måste genomgå innan de kan få ut ett öre från socialen.
tex göra upp en budget där allt "onödigt" sålts och använts innan stödet utbetalas. I bankernas fall skulle de kunna vara, bonusprogram, fantasilöner, tjänstebilar, lyxiga huvudkontor... Därefter så skulle de tvingas leva på existensminimum tills de har betalat tillbaka varenda korvöre. Varför skall juridiska personer få socialbidrag lättare än fysiska personer?

Fast den enklaste och bästa lösningen är nog att socialisera hela kreditväsendet. De inblandade i bankvärlden har i sin jakt på bonusar lyckats spekulera sönder vår ekonomi två gånger på femton år. Notan skickar de som vanligt till skattebetalarna. Bankdirektörerna har förstört ekonomin betydligt värre än vad Sveriges alla bankrånare har lyckats med på hundra år.
Ett möjligt alternativ till socialisering är att låta bankdirektörerna och de inspärrade bankrånarna på Kumlaanstalten byta plats med varandra.
Fördelen med det förslaget är att vi skattebetalare direkt skulle se att det är en skurk som driver bankverksamheten. Nu döljer de sin brottsliga verksamhet bakom slipsar, pomada och obegripligt ekonomiskt mumbo-jumbo. Denho Acar är i alla fall tydlig med att han är en skurk.Henrik
TV4 SVD SVD2 SVD3 AB AB2 E24 DN SR Svensson KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar