tisdag 17 november 2009

Skär bort fettet först
Två heltidstjänster ska bort på Musik & Kulturskolan. Utgår från att musik- och kulturlärare knappast är överbetalda. Skulle gissa på att lönekostnaden inte överstiger femtiotusen kronor per månad för bägge.
Vi skulle kunna ha kvar dessa tjänster och samtidigt få en bättre lönestruktur i kommunen om vi började betala våra tre kommunalråd efter förtjänst och duglighet. Urban Widmark plockar åt sig 55 764 kronor per månad, Lars-Göran Wiberg har ett månadsarvode på 50 188 kronor och socialdemokraten Tommy Nilsson får också 50 188 kronor i månaden. Sammanlagt så kostar dessa tre herrar oss drygt hundrafemtiotusen i månaden. En liten kommunal nedskärning och omfördelning skulle lösa Musik & Kulturskolans ekonomiska problem. Herrarna i kommunledning kommer knappast att göra ett sämre jobb om deras arvoden sänks till ca trettiotusen i månaden.

Troligtvis så kommer de inte se lika glada ut framöver men det kompenseras mer än väl av alla glada barn som får fortsätta att gå på Musik & Kulturskolan
Henrik
NSK KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar