söndag 20 juni 2010

Vinst före behov?(Insändare Norra Skåne)

Klimatförändringarna som orsakas av människornas utsläpp fortsätter. Trots att alla vet att vi är på väg mot en katastrof som kommer drabba människor över hela världen.
Det är ingen naturlag. Skälet är att vi idag har ett ekonomiskt system där pengar och vinster sätts före allt annat. Även före sånt som människors behov och vad miljön klarar av. De kan till och med vara en konkurrensfördel att behandla sina anställda som skit och smutsa ner klimatet och miljö, för då kan företagen sänka sina kostnader och tjäna ännu mer pengar.
Ett ekonomiskt system där pengar och sätts före människor och miljö kommer aldrig kunna lösa klimatkrisen eller skapa ett rättvist samhälle. Därför krävs det ett annat ekonomiskt system som prioriterar människors behov och vad klimatet klarar av framför pengar och ekonomiska vinster.
Vi i Socialistiska partiet och Ungsocialisterna kämpar just för detta. Vi kämpar för en ekosocialialism där alla har makt över alla frågor som de påverkas av. Vi kämpar för en klasslös värld och ett samhälle utan ekonomiska orättvisor, fritt från rasism och sexism-
Jonny Danielsson - Socialistiska partiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar