lördag 5 juni 2010

Behandla israel på samma sätt

(insändare Norra Skåne)

Sven Lundh försöker göra ett utrikespolitiskt uttalande men vad han vill ha sagt får man gissa sig till. Sven är tydligen arg på mig för att jag har dristat mig att kritisera den Israeliska regeringens piratdåd mot Ship to Gaza. Tyvärr så framförs inga sakargument mot min inställning – troligtvis för att Sven inte har några. Han försöker istället flytta debatten från Israels illdåd till en debatt om Nordkorea. Men även en blind höna kan hitta ett korn. Så låt oss jämföra Israel och Nordkorea och hur det internationella samfundet behandlar dessa två skurkstater. Bägge hotar omvärlden med kärnvapen, bägge begår piratdåd på internationellt vatten, bägge ser till att delar av befolkningen inte har nog att äta. Men det internationella samfundet bemöter inte dessa skurkstater med samma påtryckningar. Mot Israel använder man bara ord, men mot Nordkorea kraftfulla sanktioner som bojkott, indragna diplomatiska förbindelser och internationell isolering

Det är dags att börja behandla Israel med samma metoder som Nordkorea utsätts för. Som tur är så finns det krafter som inte bara pratar utan också agerar. Hamnarbetarförbundet har utlyst blockad mot israeliska varor i de svenska hamnarna. Det vore hedrande för Hässleholms kommuns styrande allians om de tog initiativ till en bojkott av varor från skurkstaten Israel.

Till sist så vill jag påpeka att ditt försök att antyda att jag på något sätt har stött kommunistregimerna i öst bara visar på din okunskap om mina och Socialistiska Partiets politiska uppfattningar. Jag stod i timmar och samlade in pengar till den förbjudna fackföreningen Solidaritet i Polen under 80- talet. Vad gjorde du?

Henrik Hedman Socialistiska Partiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar