måndag 14 juni 2010

Studentbal - 2010




Hoppas verkligen att ungdomarna fick en fantastisk kväll. För det har de verkligen förtjänat efter 3 års studier och 800 kronor i entréavgift till balen. 800 kronor borde man sannerligen få mycket för - kuvertavgiften till nobelfesten i Stockholm ligger på den nivån. Har svårt att förstå varför balen skall behöva kosta 800 kronor per student. 400 studenter multiplicerat med 800 kronor ger 320 000 i intäkter till arrangörerna. En tredjedels miljon. Även om maten är påkostad, lokalen dyr och bandet skall ha ersättning så kan jag inte förstå hur kostnaderna kan uppgå till 320 000 kronor. Antingen så är det en sjuherrans tillställning eller så är det några som tjänar stora pengar på att arrangera studentbalen. Tills nästa år bör nog elevråd, rektorer och utbildningsnämnden ta sig en rejäl funderare på om det inte går att arrangera en något billigare studentbal.


Henrik


Nsk Nsk lokaltidningem KB KB

2 kommentarer:

  1. Det blir inte så mycket vinst, alla bord och stolar var inhyrt, och orkester, dj och PA-anläggning var inhyrt. det blir i långa loppet rätt mycket pengar.
    Sen tillkommer det personalkostnader. Det var ca 15 i serveringen och ca 8 i köket.
    Sen var det ju faktiskt så att elevrådet blev bestulen på röda mattan som används tidigare år, den kostade rätt mycket pengar (Kjell Öhman vägrade ge elevrådet mattan som tillhör just elevrådet).
    Det jag vill säga är att, visst 800kr låter ganska mycket, men det blir många kostnader oavsett hur man vänder och vrider på det på det.
    Men huvudsaken är att alla som var där verkade väldigt nöjda!
    //en som jobbade där den kvällen

    SvaraRadera
  2. Som tidigare elevrådsledamot (2007,2008) vill jag bara påpeka att de pengar vi får in genom studentbalen används för kommande års studenter OCH övriga elever. Dvs ska de räcka för ALLA arrangemang vi genomför under ett helt kalenderår. Elevrådsstyrelsen på Linnéskolan som b la anordnar balen för Hässleholms kommuns gymnasieskolor är inte vinstdrivande och vi lägger otroligt mycket tid på att eleverna ska få en helt fantastisk studentbal. Därav kostnaden!

    SvaraRadera