onsdag 2 juni 2010

Israelisk massaker chockar

( insändare i Norra Skåne)


Israels piratdåd på internationellt vatten och massaker på aktivister som med en humanitär båtkonvoj försökt lindra nöden på Gazaremsan chockar världen idag. Men tyvärr så är kolonialmaktens agerande i linje med hur man har behandlat de förtryckta palestinierna i årtionden.
den israeliska regeringens stödighet saknar gränser när den nu försöker lägga skulden på hjälparbetarna. Dessa anklagas för att betett sig våldsamt när israeliska kommandosoldater bordade fartygen. Om tungt beväpnade pirater på internationellt vatten bordar ett fartyg har naturligtvis de ombordvarande all rätt att försvara sug. Att Israel överhuvudtaget försöker tricket med att lägga skulden på hjälparbetarna visar hur vana de är med att med USA:s stöd i ryggen komma undan med vad som helst.
Och tyvärr möts inte kolonialmaktens agerande med enbart avsky. Moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman hyllar i en intervju i aftonbladet det Israeliska illdådet. det visar att det inte finns någon gemensam "svensk" syn på mänskliga rättigheter och internationell rätt.
Nu måste däremot alla anständiga krafter enas i kamp mot den Israeliska kolonialmakten.


Henrik Hedman Socialistiska Partiet

NSK Roya K&Å B&P
BLT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar