måndag 7 juni 2010

Till högerpacket - här kommer ett svar

Höger och olika sionistiska debattörer försöker blanda bort korten genom att börja skrika om antisemitism. men det är inte judehat att kritisera den israeliska regeringens politik. Att hävda att Björn Afzelius var antisemit är nog ett riktigt lågvattenmärke av Willy Silberstein.

SVD Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.
SVD Här svarar Pierre Schori, Marianne Lindberg De Geer och Mikael Wiehe

Här nedan så svara Björn Afzelius
6 kommentarer:

 1. Vänsterdyngan förnekar sig sällan!!!

  SvaraRadera
 2. Du vill väl inte se verkligheten, men alliansen kritiserar Israel.

  Om du ska skriva nedsättande rubriker kan du åtminstone stava rätt

  SvaraRadera
 3. All kritik av Israel är inte judehat. Men mycket av kritiken mot Israel är dolt judehat. Vilket ibland kommer fram när man debatterar mot Israelkritiker. Det finns ju tom de i vänstern som anser att judar inte hör hemma i palestina.

  SvaraRadera
 4. Visst finns det ett dolt judehat. Vart olika folk hör hemma kan man alltid diskutera. Men rent logiskt så borde man "höra hemma" där man är född. Jag anser inte att en jude som är född i tex Argentina på något sätt borde ha större rätt att bo i Palestina än någon annan. Ett problemen med israel är att regimen anser att alla världens judar har rätt att bo i Palestina och om de skall rymmas där så måste palestinierna drivas iväg.
  Lösningen på konflikten måste nog bli någon typ av Sydafrikansk lösning. Tvåstatslösningen som nu har praktiserats har stora likheter med Bantustan systemet under apartheid regimen. Ett demokratiskt Palestina för alla nuvarande och bortdrivna människor är nog den enda långsiktiga lösningen. Ekonomisk ersättning, stöd från det internationella samfundet och åtal mot krigsförbrytarna måste nog var en del av lösningen.
  Tror inte det finns någon möjlighet att lösa konflikten utan att både palestinierna och israelerna vill det.
  Henrik

  SvaraRadera
 5. Det hade varit ett lågvattenmärke om det hade hänt. Tyvärr blåljuger Schori mfl, vilket verkligen är ett lågvattenmärke. Själv tycker jag det finns hur mycket bra argument som helst mot Silberstein, men Schori kan inte hitta några utan måste ljuga. Läs orginalartikeln så ser du själv. Silberstein tom påpekar särskilt att han inte refererar till Afzelius utan bara till det aktuella sammanhanget (Veronica Palm). Det känns extra sorgligt att Mikael Wiehe drar sin vän i smutsen på detta sätt.

  SvaraRadera
 6. "Ett demokratiskt Palestina för alla nuvarande och bortdrivna människor är nog den enda långsiktiga lösningen. "

  Ett demokratiskt Palestina skulle aldrig fungera i praktiken. Troligtvis skulle du bara få ett inbördeskrig istället. Bättre att skapa två stater som istället bedriver stor handel med varandra. Det finns för stora kulturella skillnader för en enda Palestinskt nation.

  Och skulle du åtala alla krigsförbrytare skulle vi få bygga ett jättefängelse för större delen av Hamas.

  SvaraRadera