fredag 18 juni 2010

Kunglig missräkning

Undrar vem som har planerat bröllopet. Ett kungligt bröllop handlar om större saker än att förena två personer. För monarkin så är det ett utmärkt tillfälle att uppbåda stöd för monarkin. Tyvärr våra kungligheter så verkar det ha misslyckats totalt. Dn redovisar idag siffror som visar att stödet för Kungahuset sjunker kraftigt. "För 15 år sedan tyckte sju av tio svenskar att det var bra att Sverige är en monarki, medan bara en av tio tyckte att det var dåligt. I dag är det mindre än varannan svensk som stöder monarkin, medan en av fyra är emot." Siffrorna kommer säkert inte bli bättre när det går upp för svenska folket vilka gäster som kungahuset har bjudit in - bland annat ett antal representanter för diverse diktaturstater.
Hoppas att någon läcker hovets utvärdering av det här spektaklet - skulle säkert vara en intresant läsning. Hur de kan ställa till med bröllop mitt under fotbolls VM är för mig obegripligt. Men Kungen kanske trodde att han var större än Messi.
Med hopp om att siffrorna fortsätter att sjunka.
Henrik

Nsk BLT BLT Skånskan HD HD
Röda Malmö DN K&Å

1 kommentar:

  1. Kungahuset har inte bjudit in dessa personer, det har staten Sverige. Och dessutoim en annan sak, de är inbjudna till riksdagsöppnandet också. Och Hans Linde är själv närvarande vid varje riksdags öppnande då exakt samma personer är inbjudna. Hyckleriet och dubbelmoralen vet verkligen inga gränser ibland.

    SvaraRadera