måndag 21 juni 2010

Centerns miljöfiasko

(Centerpartist som räcker grön näsa åt miljön)


Centerpartiet försöker framställa sig som det borgliga miljöpartiet. Som tur är för centern så är det ett mycket rikt parti. Försäljningen av de tidigare centertidningarna innbringade många hundra miljoner. Denna förmögenhet behöver nog centern använda till stora reklamkampanjer om de vill få någon att tro att de är ett miljöparti. För i verkligheten så är det svårt att konkreta miljöinitiativ från centerpartiet den senaste mandatperioden.

Centerns miljöpolitik
1. Massavskjutning av vargar. Vargen är en hotad djurart i Sverige, om vi skjuter bort ett antal friska vargar så blir stammen livskraftigare var miljöminister Andras Carlgrens (c) inte allt för logiska förklaring till idiotbeslutet. Sanningen var att han hade gått jägarfundamentalisterna i svenska jägarförbundet till mötes.

2. Kärnkraftsmotståndarna i centern tillät statliga Vattenfall att pantsätta svenska vattenkraftverk och deras framtida vinster för att Vattenfall skulle kunna förvärva Tysk kärnkraft. Ansvarig näringsminister Maud Olofsson (c)

3. Maud Olofsson (c) pratar mycket om miljön samtidigt som hon är ansvarig minister för Vattenfall. Nu har Vattenfall beslutat att satsa tretton miljarder i tysk kolkraft. Vattenfall som är Maud Olofsson har inte beslutat att satsa tretton miljarder i alternativ fossilfri elproduktion.

4. Centerpartiet sa ja till byggandet av "Förbifart Stockholm". En motorvägssatsning på Stockholm. När vi vet att fordonstrafiken är en av de största utsläppskällorna för växthusgas.

5. De enda som Centerpartiet är beredda att angripa på miljöområdet - är svenska naturskyddsföreningen! Kol vattenfall, bilindustrin, lantbruket och andra miljöbovar stryks medhårs när de gäller miljökraven. Det hemska Naturskyddsföreningen har gjort i centerpolitikernas ögon är att kritisera centers sk miljöförslag.

6 Övergödningen av Östersjön som orsakar algblomning varje år vill Andreas Carlgren (c) stoppa. Men han är inte beredd att ta till lagstiftning för att förändra böndernas nuvarande praktik. Det är som att försöka hindra bankrån genom informations kampanjer till bankrånarna.

Undrar om centern har genomfört en enda miljöpositivt förslag de senaste fyra åren. Sanningen är att centern är ett fossilkramar parti och det kan inte några reklamkampanjer ändra på.DN DN DN DN RM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar