tisdag 28 september 2010

Dags att sätta ner foten

Sverigedemokraterna har blivit vågmästare i Hässleholms kommunfullmäktige. De etablerade partierna våndas nu över hur styret i kommunen skall organiseras. Tommy Nilsson (s) funderar på att försöka få tillstånd ett blocköverstigande samarbete med (c) eller (m). Alliansen har stängt dörren till ett samarbete med SD - men är öppen för andra alternativ. Denna beröringsskräck med SD bottnar i ett avståndstagande från Sd,s illa dolda rasism.
Men att sudda ut de politiska skillnaderna mellan blocken för att bilda breda anti-SD allianser kommer inte att fungera. Resultatet kommer bara att uppfattas som de etablerade mot SD. Sverigedemokraterna kommer med den här politiken att kunna fortsätta odla sitt utanförskap och slippa ta ansvar för kommunens framtid.
Ett betydligt bättre sätt är att börja med att sätta ner foten och säga vi kommer aldrig låta Sverigedemokraternas rasism påverka vårt arbete att göra Hässleholm till ett öppet och generöst samhälle. Enklaste sättet att verkligen visa att kommunfullmäktige partierna menar det är i handling.
Fatta ett beslut på nästa kommunfullmäktigemöte om att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Ett rejält budskap till sverigedemokraterna och oss kommuninvånare att majoriteten inte tänker anpassa sig till SD,s främlingsfientlighet.
Sätter ni ner foten rejält i en sån här symbolfråga kan ni sedan samarbeta hela mandatperioden med SD i olika konkreta sakfrågor, badhuset, skattesatsen eller byskolorna, utan att behöva misstänkas för att spela under täcket med SD. Låt SD få det inflytande i sakfrågorna som deras valresultat ger dem - men släng igen dörren hårt när det gäller deras försök att få igenom olika främlingsfientliga förslag
Henrik

Nsk Nsk

2 kommentarer:

 1. Den politiskt-mediala överklassen och den organiserade brottsligheten gör nu gemensam sak mot Sverigedemokraterna. Demokratin är hotad. Då kan jag omöjligt tiga. Det är en medborgerlig PLIKT nu för alla oss som GILLAR OLIKA att stå upp mot den falska vänsterns strävan till Gleichschaltung och real diktatur.

  Det är vidare min skyldighet att sprida ljus över något starka krafter vill mörklägga, nämligen det VERKLIGA hiv-läget i vårt land.

  Denna sida upp!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Du lyckades inte sprida något ljus med detta inlägg

  SvaraRadera