måndag 20 september 2010

Byråkratiska uppgörelser fungerar inte!

De lokala sossarna med Tommy Nilsson i spetsen har tydligen redan börjat prata om ett samarbete med moderaterna och centern för att stänga ute Sverigedemokraterna. Ett samarbete som ytterligare skulle slipa bort de små politiska skillnaderna som finns kvar mellan borgarna och socialdemokratin. Vad är Tommy Nilsson beredd att droppa från den socialdemokratiska lokalpolitiken? Gå med på ytterligare privatiseringar av några äldreboenden? Sälja ut tekniska kontoret? Skattesänkningar som går ut över välfärden? För en sak är klar - samarbete med borgerligheten kostar.

En av huvudanledningarna till att Sverigedemokraterna gått framåt är att många medborgare inte uppfattar att det finns någon större politisk skillnad mellan de traditionella politiska partierna. Att i det läget närma sig moderaterna ytterligare för att stänga ute Sverigedemokraterna är helt fel väg.. Då förstärks bara intrycket att moderaterna och socialdemokratin är två siamesiska tvillingar.

Vad som behövs är en ordentlig omprövning av den socialdemokratiska höger anpassningen. En ny frisk vänsterpolitik som grundligt kritiseras borgarnas återupprättande av klassamhället är det som behövs. Följt av ett kraftfullt opinionsarbete på gator, torg och arbetsplatser för en annan färdriktning är det bästa sättet att vädra ut Sverigedemokraterna från de politiska församlingarna.

Tyvärr så kommer resultatet av Tommy Nilssons samarbetsplaner inte förhindra Sverigedemokraterna fortsatta framgångar utan endast övertyga fler medborgare om att de är det enda oppositionspartiet. Genomför socialdemokraterna sina samarbetsplaner så kommer nog Sverigedemokraterna att få 25-30 procent i nästa val


HenrikNSK 1 2 3 4 5 6 7 8 9
KB 1 2 3 4 5 6 7 8
LO -Tidningen
Blogg 1 2 3 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar