lördag 25 september 2010

Bra att alliansen inte fick egen majoritet

En positiv effekt av kommunvalet är att det nu finns möjlighet att stoppa Österås alternativet. Femparti alliansen har inte längre majoritet för förslaget.
De olika oppositionspartierna har lite olika uppfattningar om när och hur renoveringen och utbyggnaden av Qpoolen skall ske. Men det borde vara möjligt att komma överens om ett alternativ om viljan finns. Ser inga som helst problem för de rödgröna att samarbeta med Sd när det gäller badhuset. I konkreta kommunala frågor där ideologi inte spelar någon roll finns det ingen anledning att utesluta någon gruppering i fullmäktige från samarbete.

Henrik Nsk

2 kommentarer:

 1. Eje Johansson fd fritidschef26 september 2010 kl. 11:01

  Håller med - nu bör / måste det tas ett klart besked om att renovera och bygga till Qpoolen. Det görs inom skolvärlden och Qpoolen är en stor "skolsal" lika viktig för skolans elever som vilken annan skolsal som helst.
  Qpoolen är centralt belägen både för skolan och allmänheten.
  Qpoolen är också en folkhälsolokal där det är lika viktigt att sköta renovering och tillbyggnader.
  Det har gjorts en utredning som visade att just för barnfamiljer, yngre o äldre ungdomar behövs fler aktivitets möjligheter, det behövdes också mer utrymme för folkhälsoaktiviteterna och själva simhallen behövde renoveras.
  Renoveringen i sig innebär att det allra senaste av energibesparing sätts in vad beträffar ny ventilation, vattenrening, fönsterpartier mm - alltså helt nytt och detta kan göras under en 3 till 4 veckors period med bra planering, sen tillkommer målning, uppsättning av ljudabsorerande mtrl mm.
  Fritidsnämnden har tagit ett förslagsbeslut att dessutom bygga en gemensam entré mellan idrottshallen och simhallen med gemensam cafeteria/restaurang, med möjlighet för mindre försäljningsställen och i undervåningen finns god plats för folkhälsoaktiviteter, SPA o aromterapi samt de behövliga toaletterna såväl för dessa aktiviteter som för idrottshallens.
  I vinkeln utanför simhallen är föreslaget att det byggs ett upplevelsebad med rörligt tak. Det innebär att man på sommarens soliga och varma dagar får ett friluftsbad som dessutom kan användas på årets övriga dagar OCKSÅ.
  Jag skulle föreslå att de som fortfarande tror på alla rykten som pratats och skrivits om hur dålig Qpoolen skulle vara tar kontakt med föreståndaren och ber om att få se hur hur verkligheten är.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig - österås alternativet borde vara politiskt dött efter den 19 september. De rödgröna och Sverigedemokraterna borde kunna diskutera fram ett förslag om hur Qpoolen skall utvecklas.

  SvaraRadera