torsdag 9 september 2010

Lasermännen inspireras av SD

På nittiotalet när det främlingsfientliga och högerpopulistiska partiet Ny Demokrati torgförde sin politik. En politik som i många stycken är densamma som sverigedemokraterna i dag pumpar ut. Bägge partierna såg/ser invandrarna som parasiter som belastar samhället, lever på bidrag, tar jobben från "svenskarna", är brottslingar och våldtäktsmän. Sverigedemokraternas budskap om den ”okontrollerade massinvandringen” leder till ökade motsättningar mellan olika grupper i samhället.
Den ökade rasismen och främlingsfientligheten på nittiotalet tog sig uttryck i rasistiskt klotter, glåpord, och olika hatbrott som misshandel och nedbränning av flyktingförläggningar. Den utbredda främlingsfientligheten gjorde att lasermannen John Ausoniu inspirerades till att försöka rätta till "problemet" själv. Han sköt elva personer vid olika attentat i Stockholm och Uppsala. En dog, flera fick skador för livet. Det enda offren hade gemensamt var mörkt hår och/eller dito hudfärg.
Nu ser vi samma mönster här i Hässleholm. Någon eller några högerdårar har börjat attackera enskilda invandrare. Det är bara en tidsfråga innan det händer något allvarligare. Om sverigedemokraterna lyckas i valet och får möjlighet att sprida sin rasism från riksdagens talarstol - kommer våldet mot invandrarna trappas upp. Sverigedemokraterna kommer givetvis hävda att de inte har något ansvar i dessa enskilda händelser. Men givetvis får det effekt om man sprider hatpropaganda - enskilda dårar inspireras och börjar tillslut agera. Bästa sättet att stoppa det rasistiska våldet är att stoppa sverigedemokraterna och de andra borgliga partierna som sprider samma dynga, tex folkpartiet.

HenrikNsk Nsk Wikipedia

8 kommentarer:

 1. Men är du helt borta från verkligheten det är ju våldsvänstern och invadrarna som står för maloriteten av våldet i detta land.

  SvaraRadera
 2. Nu är du ute och cyklar, Henrik. Det är vänsterextremister som sysslar med sådana här saker, det kan man lätt räkna ut. Era "demonstrationer" brukar ju alltid sluta i upplopp och våldsamheter. Det kan jag garantera att ingen SD-sympatisör gör sånt här. Tvärt om så är Abdulrahman ett föredöme i SDs ögon som valt att arbeta för sitt uppehälle och göra rätt för sig. (god mat gör han också) Hoppas det löser sig och att polisen får tag på förövarna.

  SvaraRadera
 3. är ni sju år eller? All kunskap backar ju upp det Henrik skriver. I så väl Sverige som utomlands. Okunniga stackare. Ta reda på fakta och bete er inte som dumma fån.

  SvaraRadera
 4. Peter och anonym - sverigedemokraternas hatpropaganda påverkar faktiskt folk. Står man och kallar invandrare parasiter i valstugan här i hässleholm - så är risken stor att förr eller senare så tar någon av er närstående saken i egna händer. Tyvärr så fungerar er propaganda - men ni är inte beredd att ta ansvar för era handlingar.
  Ni sysslar med uppvigling till våldsbrott

  SvaraRadera
 5. En av grundvalarna inom ett demokratiskt rättsväsende -såsom det svenska- är väl ändå att en person är oskyldig tills dess att motsatsen bevisats och en fällande dom förkunnats av domstol alternativt ett strafföreläggande av åklagare (ex. fortkörningsböter), eller? När du på förhand beskyller en viss grupp för att ha utfört dessa dåd, frångår du då inte de demokratiska principerna i vårt rättssamhälle? Per definition blir du då motståndare till demokratin, vilket visserligen är föga förvånande då vänsterbrackorna alltid velat ha tillbaka Stalin och arbetslägren i Gulag.
  Det skulle lika gärna kunna vara en haschrökande extremvänster som är mot företagsamhet som har utfört dåden? Men nä, man ser det man vill se...

  Jag är inte nödvändigtvis FÖR Sverigedemokraterna, men däremot är jag MOT allt vad kommunistpolitik heter (läs: Er politik!).

  SvaraRadera
 6. Kanske var det vänsterpartister som sköt för att restaurangägarna inte har kollektivavtal?

  SvaraRadera
 7. När hatpropaganda sprids får den förr eller senare effekt - de som sprider hat har också ett ansvar för vad som händer på grund av spridandet. Lasermannen härjade under tiden som Ny Demokrati spred sin främlingsfientlighet. Givetvis så var det inte Greven och betjänten som sköt, det var John Ausonius. Men de var med skyldiga till att ha skapat en samhällsklimat som inspirerade vissa dårar. Det är sverigedemokraterna och vissa borgliga partier på väg att upprepa. Sen att ni inte vill ta ansvar för era egna handlingar är mest bara ynkligt.

  SvaraRadera
 8. HAhaha! Anonym. Nu får du ju ge dig. De första att hamna i Stalins Gulag var de personer som stödde sig på den kritik av diktaturens sovjet som senare blev den rörelse SP tillhör. De som undslapp Gulag var de som bildade SP:s rörelse (de som inte undslapp fick nackskott medan de sjöng Internationalen). Det är ju fan som att beskylla judarna för förintelselägren.

  Om man ska kritisera någon får man väl åtminstone ha någon uns av kunskap i ämnet.

  SvaraRadera