onsdag 1 september 2010

Orörd gryta

Ibland hör man vissa säga att de har tänkt rösta på sverigedemokraterna för de "rör om i grytan". Om sverigedemokraterna kommer in så hoppas man att det skall bli lite liv och rörelse i politiken. Visst behövs det fler motsättningar, debatter och liv i kommunalpolitiken. Det är i dag för mycket ryggdunk och samförstånd. När man lyssnar på valdebatterna här i kommunen kan det vara svårt att avgöra vem som är från vilket parti. Nio grå gubbar på podiet utan visioner . Visst finns det skillnader men inga stora.
Sverigedemokraterna i fullmäktige här i Hässleholm är precis lika grå och intetsägande som resten. Patrik Jönsson är lika inspirerande som en kamrer på en mindre bokföringsbyrå. De andra verkar mest satsa på att vara tysta. Likadant är det i Blekinge kommunerna där Sverigedemokraterna sitter med. BLT har gjort en undersökning av sverigedemokraterna i Blekinge och de skriver: SD-ledarna Jimmie Åkesson och Richard Jomshof sköter snacket i de politiska forum i Blekinge. De övriga 7 sverigedemokraterna har inte sagt ett ord i fullmäktige under 4 år. För det så har de kvitterat ut 538 kronor per möte. Bra betalt för att sitta på en stol och hålla käft.
Sverigedemokraterna står inte för något nytt, sverigedemokraterna förmår inte "röra om i grytan". En röst på sverigedemokraterna är en röst på grå/blå kommunalpolitik med ryggdunk och samförstånd.

henrik

BLT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar