torsdag 2 september 2010

Magsurt och innehållslöst

Signaturen IPn har skrivit en insändare i dagens Norra Skåne där han/hon angriper vårt brev till frisörerna, där vi uppmanar dem att inte ta emot praktikelever från John Bauer. Så här skriver IPn:

Hedman ute på hal is igen

Snälla Henrik Hedman, nu är du ute på hal is igen. Vill först kommentera din artikel den 20 augusti.
Du nämner att det kommer att utbildas 250 nya frisörer under en tioårs period, ja så långt är det rätt men du glömmer att det finns även frisörer som försvinner av olika skäl. T.ex arbetsskador, flyttar, pension, med mera.
Du nämner även att skattebetalarna skall betala en elevpeng till John Bauers "arbetslöshetsutbildning". Nu måste du Henrik Hedman vakna ur din sömn, en frisörutbildning på gymnasienivå är ingen arbetslöshetsutbildning! Det är en gymnasieutbildning!
Egentligen blir jag inte förvånad över dina uttalanden eftersom det stämmer bra överens med ditt parti och deras syn på verkligheten.
Du och ditt parti vill ju fortfarande att staten skall äga allt, det är fult att äga något företag som går med vinst, med mera.
Jag kan kommentera dina artiklar länge till, men har varken tid eller ork att besvara detta "trams" som saknar total verklighetsförankring.
Ett gott råd till dig: Vakna upp, det är 2010 och se framåt och inte bakåt.
IPn
Svar till IPn.
Ja - många frisörer försvinner från branchen av olika anledningar. Flytta till en annan stad däremot hjälper inte för överetableringen är lika stor i hela landet. Däremot behöver vi utbilda frisörer för att kompensera de som lämnar yrket av olika anledningar som tex arbetsskador och pensionering. Men du har helt missat poängen - vi menar att det är ekonomiskt och mänskligt slöseri att utbilda 2600 frisörer för att ersätta de cirka 500 som slutar årligen. Det innebär att John Bauers nya "arbetshetsutbildning" ytterligare spär på överproduktionen av frisörer. Att utbildningsuutbudet måste anpassas till efterfrågan är min poäng. Allt annat är slöseri.

Du skriver också att jag anser det är fult att företag går med vinst. Nu har du väl missat rejält vad jag skrev: Den lokala utbildningsexplosionen av frisörer kommer att leda till en kraftig överetablering av frisörer. För Hässleholms frisörer innebär det en stor risk för rejält sjunkande lönsamhet, när fler skall dela på kakan. Andra kända problem som uppkommer i branscher med kraftig överetablering är försämrade arbetsvillkor, mer deltidsjobb, skattefusk, ökning av svart arbete osv.
Jag vill att frisörerna skall kunna driva en lönsam verksamhet med bra arbetsvilkor som det går att leva på. Hur du kan få det jag skrev till att det är fult att göra vinst är för mig obegripligt. Däremot så kommer ditt försvar för John Bauers överutbildningsverksamhet att leda till kraftigt minskad lönsamhet när många fler skall dela på hårklippningskakan. Det är du som i praktiken vill ta bort lönsamheten från frisörbranschen - anklaga inte mig för något som du förespråkar i praktiken.
Du har inte tid och ork att kommentera mina artiklar skriver du. Sanningen är nog snarare att du har tid och ork men inga sakargument

Henrik

2 kommentarer:

  1. 2600 minus 500 = 2100 arbetslösa. Enkel matte och sunt förnuft. Får vara slut på borgarnas flumskola i privat regi.

    SvaraRadera
  2. Ni vill ha bort John bauer, för en Sådan liten sak? tänk på alla andra elever, IT elever, Media Elever och entrepenörer som ni drar ner i skiten genom dessa argument, Kan du vänligen Lägga av att hacka ner på John Bauer och driva ditt eget liv framåt istället för bakåt? du har elever att lära, fokus på att planera och jobba tack?

    SvaraRadera