lördag 27 juni 2009

Moderaterna förstör välfärden i Hässleholm170 kommuninnevånare riskera att bli ut försäkrade från sjukförsäkringen efter nyår. Anledningen är att moderat regeringen har skärpt kraven för att få sjukpenning. Det innebär att de inte längre har någon inkomst. De måste då få tag på ett arbete, börja studera, få a-kassa, ta ut ålderspension eller starta eget. Att som f.d. långtidssjukskriven få ett arbete idag är inte lätt, många av dessa sjukskrivna är äldre som inte har rätt till studiemedel, några kanske kan ta ut pension men tar man ut förtida pension så blir pensionen mycket låg. Att starta eget idag är nog det dummaste man gör, chansen att mitt nya uppstarts företag skall löna sig när alla andra lägger ner är inte stort.
Lösningen för de flesta utförsäkrade blir att kommunen får betala ut socialbidrag. De kan då se fram emot att få leva som fattiga en lång tid framåt. Alla Hässleholmare drabbas av nedskärningarna i sjukförsäkringen. Kommunen måste nu ta pengar från vård, omsorg och skola och använda dem till att betala ut försörjningsstöd till 170 personer. Dessa fick tidigare ersättning från staten. Men regeringen har slösat bort statens pengar på skattesänkningar åt de rika. T.ex. till statsminister Fredrik Reinfeldt som tjänar 135 000 kronor i månaden och vår egen lill Reinfeldt, Urban Widmark (m) kommunstyrelsens ordförande som roffar åt sig 55000 kronor i månaden av kommunens pengar.
Istället för att höja skatten på de välbeställda (sig själva) så tar de bort vanligt folks trygghet.
Det är dags att stoppa jakten på sjuka och arbetslösa. Man skall ha rätt till sjukskrivning, förtidspension och delpension om man har slitits ut i arbetslivet.
Beskatta fantasilöner, bonusar och miljon förmögenheter istället.

Henrik
KB


http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090627/HASSLEHOLM/967993434/1020/&/Utforsakring-drabbar-manga-efter-arsskiftet
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3764264
Sjuka riskerar att drabbas extra hårt av lågkonjukturen och regeringens politik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar