måndag 14 december 2009

YIMBY - Yes in my backyard
Ett litet ord betyder så mycket - om våra kommunalpolitiker kunde lära sig att säga ja tack när stekta sparvar kommer flygande så skulle arbetstillfällena vara fler här i Hässleholm. Men kommunalrådet Urban säger nej till 150 arbetstillfällen plus servicejobben. Varför han inte vill ha rättspsyk lokaliserat till Hässleholm framgår inte av Norra Skånes artikel. Men det verkar som han tror att det är svängdörrar på rättspsykiatriska institutioner.

De senaste åren har svenska fängelser blivit i princip omöjliga att rymma ifrån - säkerheten har förstärkts markant.

Det finns för närvarande 1508 arbetslösa i Hässleholms kommun, drygt 150 nya arbetstillfällen hade minskat arbetslösheten rejält samtidigt som den kommunala ekonomin hade stärkts.
Urban hävdar att de flesta jobben hade gått till redan anställda i Lund- och Malmöregionen. Har han inte hört talas om pensioneringar? Vad är det som säger att de inte kommer att flytta hit istället för att pendla? Kan rent utav bli så att hela familjer flyttar hit eftersom boendekostnaderna är så mycket lägre i Hässleholm. Halverad boendekostnad men samma pendlingstid för familjen är en starkt anledning till att flytta från Malmö till Hässleholm.

Med sitt utspel så har den gamle Ny Demokraten gjort Hässleholm en björntjänst. Hur kan ett ansvarsfullt kommunalråd säga nej till hundrafemtio arbetstillfällen i dessa tider?
Vi på Röda Göinge hoppas att hässleholmarna säger - Not in my backyard till Urban i nästa val.Henrik

NSK NSK2
KB KB2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar