onsdag 30 december 2009

Vänsterpolitik är lösningen

Sverigedemokraterna framgångar i Skåne i förra valet berodde till en inte ringa del på att de lyckades bli det stora missnöjespartiet. Sverigedemokraterna raderade ut eller kraftigt försvagade övriga lokala missnöjespartier som SPI - Sveriges Pensionärers Intresseparti, Skånepartiet, Kommunens Väl, Staffanstorps Väl osv. Folkets Väl i Hässleholm klarade av att ta de lokala missnöjesrösterna 2004 men nu har missnöjesröstarna i Hässleholm bestämt sig för att SD är deras alternativ. Hela uppgången för Sd i Norrans undersökning motsvaras av en lika stor nedgång för Folkets Väl.
Givetvis så kan inte hela uppgången för Sd förklaras med att de har lyckats samla alla missnöjesröstarna under samma hatt. Per Strandel som har gjort undersökningen slår nog huvudet på spiken när han säger -Främst tror jag att socialdemokratiska väljare attraheras av SD.
–Jag träffade flera besvikna socialdemokrater som skulle rösta på SD, på grund av den stora invandringen och en blek socialdemokrati.

En opposition som försöker framställa sig som Reinfeldt -light kommer givetvis att tappa stöd. Det enda som kan förhindra Sverigedemokraternas framväxt är ett tydligt och kompromisslöst vänsteralternativ som säger nej till ökade klassklyftor, privatiseringar och nedskärningar i välfärden.

Henrik

NSK Röda Malmö Röda Malmö2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar