söndag 13 december 2009

Dags för lite profilering?11 % ledning för de röd-gröna. Verklighetens partiledare verkar inte uppskattas av verklighetens folk, endast 3,7% backar upp kd i senaste Sifomätningen. Centerns högersväng har inte övertygat väljarna, om man räknar in den statistiska felmarginalen så blir det kanske ingen riksdagsplats för Maud. Den lille majoren kan också få rejäla problem om opinionsvinden står sig ett tag till. Moderaternas ide om att cansersjuka skall jobba är inte direkt uppskattat av väljarna - vilket syns i sjunkande opinionssiffror.


Det blir nog en orolig och nervös jul på många partihögkvarter. Varför tappar vi och vad ska vi göra för att vända trenden? Det är frågor som partistrategerna kommer att få sysselsätta sig med under julen.

Som gjort för diverse desperata utspel under 2010. När hoppet om en borglig valseger försvinner kommer det att profileras allt mer desperat. Undrar vilket av borgarpartierna som kommer att försöka övertrumfa Sverigedemokraterna? Undrar vilket borgarparti som kommer att satsa hårdast på rojalism och bröllopsyra? Vilket borgarparti skall bli de svenska klimatskeptikernas parti?

Vet inte - men det enda man kan vara säker på är att ingenting är heligt i kampen om en plats vid köttgrytan.
Henrik

KB HD NSK Kilden och Åsman GP SVD BLT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar