måndag 7 december 2009

Moderaterna börjar bli irriterade

Tydligen så har kommunens moderater blivit irriterade av vår kampanj mot utförsäljningen av kommunal egendom. Men istället för att ta en öppen politisk debatt om privatiseringarna, undersöker nu moderaterna om det finns möjligheter att strypa kritiken mot deras politik. De törs tydligen inte debattera sakfrågan utan undersöker nu om de genom auktoritära metoder kan förhindra att politisk kritik framförs.

– Vi är inte ute efter tillfälliga loppisskyltar som ställs ut i stan. Det här handlar om en nedskräpande affischering med karaktär av politisk propaganda, förklarar Pär Palmgren (M) tekniska nämndens ordförande. (Norra Skåne)

Tydligare än så kan det inte sägas: Det handlar inte om nedskräpning utan om att tysta en politiskt obekväm röst. "Nedskräpade" affischering av icke politisk karaktär är tydligen inget problem enligt Pär Palmgren.

Fast jag kanske inte skall vara förvånad över moderatledningens antidemokratiska tendenser. Kravet på allmän rösträtt i början av seklet ansåg Pär Palmgrens dåtida partikamrater skulle leda till pöbelvälde.

Nej - lägg ner utredningen och fixa fram fler legala affischeringsställen i Hässleholm.

Henrik


Henrik

KB NSK
Olleneholm Röda Göinge2 Röda Göinge 3

1 kommentar:

  1. "Snyggt men inte pråligt! sa fan, måla svansen grön."
    När den borgerliga alliansen tog över styret i Hässleholm skräpades det offentliga rummet ner med reklamtavlor var 25:te meter. För att få ut sitt budskap via dem, får man lägga upp åtskilliga sköna 1000-lappar. Denna nedskräpning var uppenbarligen inget problem. Nu är det annorlunda. Moderaterna i Hässleholm har den senaste tiden börjat oroa sig för ordningen i staden. Politiska budskap finns uppklistrade på sta´n. Skräpigt! gormar man. Man störs av att torghandlarna har sina bilar i närheten av sin kommers. Bort med dem som inte har råd!!! Men hur ska man stoppa dem som inte har en förmögenhet att satsa för att få fram sitt utbud och sitt budskap? -Ordning måste råda, hette det en tid under förra seklet. Då städade man till och med i bokhyllorna!!! Är bokbål nästa bidrag till den fria debatten?

    SvaraRadera