söndag 6 mars 2011

Moderaterna backar kraftigt


Moderaterna backar kraftigt i den senaste opinionsundersökningen från Demoskop. Minus 4,4 % på en månad. Skillnaden mellan de sk blocken är nu endast knappt tre procent. Är inte direkt förvånad över dessa resultat. Raset kommer nog att fortsätta om inte regeringen börja byta politik.
Den ena rapporten efter den andra kommer om att ekonomin utvecklas starkt, statens inkomster stiger samtidigt som utgifterna sjunker. Moderaternas ryggmärgsreflex på den förbättrade ekonomiska situationen är givetvis ytterligare förslag om skattesänkningar.
Politiska tvillingar


Många medborgare hade nog önskat att besparingarna på försäkringskassan hade dragits tillbaka istället, att järnvägen hade upprustats, att arbetsmarknadspolitiken hade förändrats, att stödet till äldrevården hade ökats. Det finns många områden som behöver resurser - men det är inte intressant för moderaterna. Nu kan vi tydligt se att de "Nya Moderaterna" är slut utan nu är det de gammal vanlig moderatpolitik som gäller. Anders Borg blir mer och mer lik Bo Lundgren. Den gamle moderat ledaren som endast drev tre politiska krav. Det första var skattesänkningar, det andra var skattesänkningar och det tredje kravet var skattesänkningar. Det var inte framgångsrikt på Bo Lundgrens tid och är knappast framgångsrikt i dagsläget.


Henrik


Nsk Nsk

1 kommentar:

  1. Var snälla och jämför inte en hederlig prick som Bosse Lundgren,redig skåning, med de nya fulmoderaterna i Stockholm.Bo Lundgren hade aldrig våga förstöra sjukförsäkring och åstadkomma en sådan gigantisk skatteorättvisa som den mot pensionärerna.Nu kan jag glädja Röda Göinge med att jag inte är moderat längre i likhet med många andra.Hästsvansregementets och äggskallighetens tid är förhoppningsvis snart förbi i svensk politik,men det betyder inte att pensionärer ska betala förmögenhetsskatt på sina egna ägandes hem.Ni har knappast chansen att få en pensionärsröst.

    SvaraRadera