torsdag 31 mars 2011

JAS-vägen till helvetet

JAS-vägen till helvetet

31 mars, 2011
By ledarred

Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser. Sällan har väl det gamla talesättet varit mer träffande. I en ”nationell enighet” utan motstycke firar nu svenska NATO-vänner julafton medan JAS-industrin får testa sin exportprodukt i skarpt läge. Att Gripenplanens insats över Libyen främst har politisk och inte militär betydelse står klart för alla bedömare. Att det inte handlar om den libyska revolutionen utan om stormaktspolitik borde vara lika uppenbart. Svenska folket ska vänjas in på ytterligare en nivå av militärt NATO-deltagande.


Kaoset i vänstern signalerar att ännu en check point bort från den forna neutralitetspolitiken passeras. Nya perspektiv bryter fram och stridslinjer dras upp. Radikala internationalister finner sig omklappade av bombliberaler. Antiimperialister anklagas för att svika revolutionen. Allt medan den nuvarande världsordningens makthavare och Khadaffis kontrarevolution omvandlar den folkliga resningen till en bricka stormaktsspelet. När stridsröken skingras kommer mycket att vara förändrat. Oppositionen i Libyen kan ha förvandlats till västs marionetter. Radikaler till ”ockupationsvänster”. Och det svenska samhället till en banal NATO-kugge utan inskränkningar. Låt oss kämpa för att en självständig, revolutionär och antimilitaristisk socialism överlever även in i den tidsåldern.


Nsk Nsk

1 kommentar:

  1. Juholt är en "lame duc",efterom det ALDRIG går att förena alla motstridiga (V)änstervillor inom ett sosseparti!Titta på Mona Sahlin,som försökte stjäla lite Toblerone från folkets kollektivpung.Vilket himla liv det blev!Värre blir det,om man försöker sätta igång med ett världskollekti(v)t kastreringsinitiati(v) av den fria ekonomin.Nej,försök att motverka felaktigt tänkande istället för att motverka militären,som skall skydda oss.Alla måste verka för freden och mot fanatiskt tänkande.Det är tanken som föder handlingen!Afghanistanengagemanget däremot är hemskt fel för en neutral stat!Reinfeldt förstörde för Sverige,och han provocerade fram terrorn i vårt land.Varför utsätter han fosterlandet för terror?Nu måste vi ju ha ytterligare resurser för att bekämpa islamism inte bara kommunism!

    SvaraRadera