torsdag 24 februari 2011

Ingen påtår


Det horribla beslutet att ransonera kaffet på Ekegården har som väl dragits tillbaka. Men det positiva med kafferansoneringsbeslutet är att det sätter strålkastarljuset på äldrevårdens magra budget. Måste man snåla på kaffet så tvingas man också snåla på annat. Nu tvingas väl föreståndaren dra ner på något annat - hon är tvingad att få budgeten att gå ihop.
Ansvaret ligger inte på föreståndaren eller förvaltningen, de försöker bara göra så gott de kan med de magra medlen som politikerna har gett dem.
Borgarstyret i kommunen och regeringen är bara intresserade av skattesänkningar inte av att tillföra medel till verksamheten. Reinfeldt och Co vill bara sänka skatten, Widmark och Bruun vill bara finasera bygget av privata arenor. det är inte så att det saknas pengar i Sverige. Just nu pågår det ett bonusregn över finanssektorns spekulanter, storföretagen tävlar om att uppvisa den största miljardvinsten. En beskattning av dessa övervinster och överersättningar så skulle det finnas resurser både till påtår och kaka. En skattepolitik som minskar överhetens champagne konsumtion skulle på ett enkelt sätt fixa äldrevårdens resursbrist.

Henrik

Norran 1 2 3

1 kommentar:

  1. Kritiken är ytterst befogad,för det är lika befängt med kafferansonering som att servera de gamla halva frukostägg eller som i Sölvesborg,där man ransonerade blöjor genom att programmera toabesöken eller besöken på "tryckeriet"som man säger i mera möblerade rum,fast jag har lust att leverera några eder,när jag får höra hur det går till runt om i Sverige.Tag ex. Halmstad och Bäckagårds sjukhem.Läs om vad som vad som hände där!

    SvaraRadera