söndag 18 oktober 2009

GH- skolan

Det har kommit in två medborgarförslag om hur GH skolan skall kunna utvecklas. Bägge utgår från att problemen kan lösas genom utveckling. Utveckling som fodrar politiskt mod och fantasi. Så här beskriver KB det ena förslaget De föreslår att det nya området "Östra Staden" gör ett gemensamt upptagningsområde för Gustaf Hellströmskolan och Kulltorpskolan. Den ena skolan ska ta emot elever från förskoleklasser till årskurs 3, medan den andra tar barnen i årskurserna 4-6.

En sådan organisation skulle, anser förslagsställarna, skulle innebära en naturlig blandning av barn med helsvensk bakgrund och barn med invandrarbakgrund. Genom att placera två profiler, nämligen dans samt bild och form, tillsammans kan en estetisk inriktning på hela skolan skapas.
Det andra förslaget som kommer från personalen är en variant av samma förslag.
Socialdemokraternas stöd för privatisering som utvecklings möjlighet är ingenting annat än en kapitulation för en borglig ideologi. Vad ska man ha socialdemokraterna till när det inte är någon skillnad på dem och borgarna?
Så här skrev jag när förslaget först kom upp Men det bästa sättet att ta fram ett alternativ till utförsäljningen vore att genomföra ett öppet stor rådslag där elever, lärare och boende i området skulle ges möjlighet att ta fram utvecklingsidéer för GH.
Nu har det kommit goda förslag, så förhoppningsvis slänger socialdemokraterna nu sitt privatiseringsförslag i papperskorgen.
Henrik
Röda Göinge
KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar