måndag 12 oktober 2009

Surt som ättika - Bun!




Enligt ett beslut i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott ska Perstorps förstaklassare så snart som möjligt återgå till femdagars skolvecka. Perstorps kommun införde fyrdagarsvecka för ettorna på grundskolan i höstas. De försökte sälja förslaget med att det var för elevernas bästa men givetvis så handlade det om att de ville att de små barnen skulle betala krisen. Betala krisen genom att förstöra deras möjligheter till en bra utbildning. Nu har skolinspektionen satt ner foten och krävt att de återinför femdagarsveckan. Björn Persson skolinspektör säger till HD

— Vi klargjorde att detta är olagligt, det borde aldrig ha införts och vi förutsätter att det upphör så fort som möjligt.

När är "så fort som möjligt", anser du?

— Nu. Kanske efter en viss administrativ frist, säg en vecka. Men den har redan gått.

Förhoppningsvis så kan idiot experimentet avslutas omgående. Neddragningen av undervisningstiden från 27 timmar per till 22 timmar per vecka består dock, även efter arbetsutskottets beslut. Det beslutet måste föräldrar och lärare agera för att riva upp.

Henrik

HD

HD

HD

Röda Göinge

HD


1 kommentar:

  1. Hur vore det om Henrik tog kontakt med oss i V-Perstorp! Att spy galla över något som man bara läst i borgarpressen tycker jag är ynkligt. Kom hit och ta ett snack med mig/oss så kanske din bild blir mer nyanserad. Välkommen!

    Leif Andersson V-Perstorp

    SvaraRadera