onsdag 2 september 2009

Idelöshet!




Om de var någon som trodde att socialdemokraterna hade ett alternativ till den borgliga skolpolitiken så torde de illusionerna nu vara borta. Socialdemokraterna i Kristianstads kommun föreslår tillsammans med folkpartiet att kommunala skolor skall privatiseras. Vi har alla läst om hur privatskolor har färre behöriga lärare, färre lärare per elev, sätter glädjebetyg, vägrar att ta emot elever med olika typer av handikapp och hur konkurserna sprider sig i friskolebranschen.
Socialdemokraterna vill privatisera Gustaf Hellströmskolan, den skola som har högst andel invandrarbarn i hela Kristianstads kommun. Tanken är att Gustaf Hellströmskolan skall läggas ut på anbud. I anbudsförfarandet vinner givetvis det billigaste anbudet något som kommer att drabba eleverna på skolan. Tyvärr så visar förslaget att socialdemokraterna inte har några egna idéer om hur man skulle kunna utveckla skolan.
Här kommer några förslag. Satsa på att göra skolan attraktiv så elever aktivt väljer att söka sig till skolan från andra delar av kommunen. Genom höjd lärartätheten eller förlägg spännande profilklasser till skolan tex musikinriktningar. Men det bästa sättet att ta fram ett alternativ till utförsäljningen vore att genomföra ett öppet stor rådslag där elever, lärare och boende i området skulle ges möjlighet att ta fram utvecklingsidéer för Gustaf Hellströmskolan.

Henrik
KB
KB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar