söndag 18 oktober 2009

Flykten från alliansen

Den senaste väljarbarometern från Sifo visar att de röd-gröna har ett nästan 5 procentigt opinionsövertag över högeralliansen. 49,2 % för de rödgröna mot 44,4% för de blåa. Det är glädjande att det verkar pågå en ström till vänster bland väljarna. Men frågan är, varför växer de rödgröna? Det kan knappast vara att fler och fler har blivit övertygade om att vänstern har en bättre politik - för de har ännu inte presenterat något tydligt alternativ till regeringen. Troligtvis så handlar det här om en flykt från regeringspartierna - på grund av deras misslyckade jobbpolitik. Arbetslösheten stiger och med den sjunker stödet för regeringen - tyvärr så kommer nog många att bli besvikna efter valet när de upptäcker att socialdemokraterna endast är en light version av moderaterna.
Henrik
KB
Svd
HD
Röda Malmö
Svensson

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet!
    Jag skrev precis idag att moderaterna är en light version av socialdemokraterna =)
    Det ser tydligen lika illa ut från vilket håll man än ser det *L*

    SvaraRadera
  2. Hej Einar
    mona vill lansera socialdemokraterna som det nya öretagarpartiet, Fredrik har lanserat moderaterna som det nya arbetarpartiet. Det har blivit trångt i mitten - alla jagar medelklassväljarna.
    Fredrik försvara LAS - högersossar går ut på DN debatt och förespråkar att LAS skall rivas upp.
    V kniper käft i förhoppningen att de skall belönas med någon ministerpost.Förhoppningsvis så innebär det ökat politiskt utrymme för Socialistiska partiet.

    SvaraRadera