torsdag 2 juli 2009

Urban och CO skänker bort äldrevården


Moderatledningen skänker bort kommunens fina äldreboende till Joakim Olléns företag, Kunskapsporten. Joakim Ollén får köpa Kaptensgården och Ekegården för en spottstyver - han behöver inte betala marknadspris utan endast bokförtvärde. Det är som om jag skulle sälja min villa till taxeringsvärdet istället för marknadsvärdet. Mellanskillnaden mellan bokförtvärde och marknadsvärde är pengar rakt ner i Joakim Olléns fickor från skattebetalarna i Hässleholm. Urban,s gäng i kommunstyrelsen har inte ens brytt sig om att undersöka vad andra privata omsorgsföretag är beredda att betala för Ekegården och Kaptensgården. Det kan handla om miljontals kronor som andra företag hade varit beredda att betala.

Urban Widmark (m) förklara förslösande av våra skattepengar med att Joakim Ollén har lovat att bygga ytterligare ett äldreboende i Hässleholm. Ett äldreboende som kommunen har lovat att hyra.
Om nu kommunen skall hyra det nya äldreboendet och med hyresavgifterna betala det nya äldreboendet - varför då inte låna upp pengarna själva och få kontroll över verksamheten? Hyres nivåerna skulle också bli lägre när de endast skulle gå till verksamhetskostnaderna. Nu skall de också generera ett överskott till Joakim Ollén. Vinst för Joakim Ollén betyder mindre pengar kvar för omsorgen av våra gamla.
Urban Widmark (m), Lars-Göran Wiberg (c), John Bruun (fp), Robin Gustavsson (kd) och
Torsten Ising, (fv) är gänget som förstör äldrevården i Hässleholm och förskingra våra skattepengar.

Henrik

Jag rekommendera en läsning av Per-Åke Purk, s insändare i NSK, där gör han en utmärkt genomgång av den inkompetent lycksökare Joakim Ollen, s framfart

http://www.nsk.se/article/20090630/OPINION/73019123/1171/OPINION/*/svindlande-affarer-i-kommunen
http://www.hassleholm.se/22604

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar