lördag 18 juli 2009

Perstorpsborna behöver en ny vänster!




Vård- och omsorgsförvaltningen drabbas hårdast av nedskärningarna. Tillförordnad förvaltningschef Tina Olofsson, säger till HD:

— "Jag tycker att det är tråkigt att det ska behövas, men vi kunde inte hitta någon annan utväg. Vi har uttömt alla andra möjligheter att hitta besparingar inom vård och omsorg. Så klart kommer det att kännas i verksamheten, scheman ska göras om på färre huvuden, säger hon och betonar att säkerheten för brukarna inte påverkas.
— Det är den personliga tiden man kommer att dra in på, det här lilla extra, mycket av kraften kommer att läggas på den basala omvårdnaden".

Det där lilla extra var redan tidigare både sällsynt och minimalt.
Så här skrev Socialdemokrater och Vänsterpartiet inför förra valet i Plattform, deras gemensamma valmanifest.
"Vi vet att det finns brister i vårt välfärdssamhälle och vår ambition är därför att utöka tjänsterna inom äldreomsorgen. Kommunens äldre skall känna trygghet och oberoende, bemötas med respekt och ha tillgång till en god vård och omsorg."

Man gick till val på att utöka tjänsterna men nu ska man sparka vårdpersonal.Det duger inte att säga en sak innan valet och sen göra tvärtom. Jag förstår att den ekonomiska krisen också har drabbat Perstorp. Men att genomföra nedskärningarna utan protester - trots vallöften är skandal. Det duger inte att skylla på minskade statsbidrag om man inte protesterar. På Vänsterpartiets hemsida finns det inte ens ett ord till protest mot nedskärningarna.
Är det vänsterns uppgift att ta kamp för den gemensam sektorn eller är det vänsterns uppgift att böja sig för nedrustningsförespråkarna. Tyvärr så verkar Perstorpsvänstern ha valt att böja sig. Bloggaren "Svensson" har ett intressant inlägg om hur en ny vänster kan vinna valet och samtidig rädda välfärden. http://www.zaramis.nu/blog/2007/09/23/sa-vinner-vanstern-valen/

Det är dags för vänstern i Perstorp att tänka om - idag tänker man inte rött utan lila.

Henrik

http://hd.se/perstorp/2009/07/18/saa-skaer-perstorps-kommun-ner/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar