fredag 17 december 2010

Vilken framgång för Miljöpartiet -grattis!!!!

Urban Widmark och Peter Groth - en vinnare och en loser

Nu får vi veta vad alliansen använde för att få miljöpartiet att stödja dem. Tidigare har vi vetat vad miljöpartiet fick ge upp. De gav upp sitt motstånd till 200 miljonersbygget på Österås. Trots att en majoritet av kommunens medborgare röstade på partier som inte vill ha Österås alternativet. Miljöpartiet ville också i valrörelsen höja skatten mest av alla politiska partier i kommunen för att rädda välfärden. Men nu har de ändrat sig och stödjer borgerlighetens förslag till oförändrad skatt. En effekt av det är att Barn och Utbildningsnämnden nu tvingas skära ner verksamheten med 10 miljoner.


Att miljöpartiet har sålt ut alla sina vallöften för några extra nämndeplatser var känt sen förut. Vad som inte var känt var vilka viktiga politiska krav miljöpartiet hade lyckats tvinga borgerligheten att gå med på. Det visade sig vara en utredning. Eller snarare en liten rapport som cykelfrämjandet skall skriva om hur cyklingen kan utvecklas i kommunen.


  • Urban Widmark (m) behövde inte höja skatten.
  • Urban Widmark (m) fick igenom ett badhus för 200 miljoner.
  • Peter Groth (mp) fick en rapport från cykelfrämjandet!!!!!!!!!!


Jag kan endast se tre anledningar till att miljöpartiet sålde ut alla sina vallöften. Tyvärr så är inget av dem smickrande för det så kallade gröna moderna alternativet:


  1. Makthunger – ett behov av att känna sig viktig
  2. Akut brist på hjärnceller i partiet.
  3. Det tredje skälet skriver jag inte ut för det skulle kunna uppfattas som personangrepp

Finns det några andra skäl så får ni gärna upplysa mig om dessa – använd gärna kommentatorsfältet


Henrik


Norran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar