torsdag 16 december 2010

Lekstuga för hundratusen kronor


Kommunalfullmäktige enligt Patrik JönssonSverigedemokraternas Patrik Jönsson är sur för att han inte får en kommunalrådspost. Han vill ha större inflytande än vad valresultatet berättigar sverigedemokraterna till. Han kräver en kommunalrådspost på 40 procent till sig själv. Något som skulle ge en rejäl inkomstförstärkning till Jönsson personligen. Utöver det så skulle de få ett större inflytande än vad valresultatet berättigar sverigedemokraterna till.

Sverigedemokraternas "Starke man"

När de andra partierna sa nej till Jönssons krav blev SD- ledaren sur. Nu har han genomdrivit proportionella val till alla nämnder i kommunen. Proportionella val kommer inte att ge Jönsson en kommunalrådspost eller fler platser i nämnderna. En meningslös protest som kommer att kosta kommunen mellan hundratusen och trehundratusen kronor i arvoden till det extra långa kommunfullmäktigemötet som behövs för att genomföra röstningsproceduren. Det lär ta minst en hel arbetsdag a 200kr timmen till 61 ordinarie fullmäktige ledamöter och deras ersättare. Dessa skattepengar hade kunnat användas betydligt bättre i äldreomsorgen än till att finansiera sverigedemokraternas löjliga protest. Vill de protestera mot att de inte fick någon kommunalrådspost hade de kunnat dela ut ett flygblad på torget istället.

Konsekvenserna av ett proportionellt val är att om någon fritidspolitiker slutar så kan man inte ersätta denne under mandatperioden, även om politikern avlider eller slutar på grund av flytt till en annan kommun. Risken är överhängande att i slutet av mandatperioden så kommer det att vara många tomma stolar i de olika nämnderna.

Medborgarnas insyn i kommunpolitiken försämras och besluten riskera att försämras när färre synpunkter och ändringsförslag framförs. En meningslös och barnslig protest som inte leder till någon förbättring för kommunmedborgarna. Det enda vi medborgare får är "glädjen" att betala sverigedemokraternas oansvariga och barnsliga protest. Trehundratusen hade tex räckt till många fina julbord på våra äldreboenden och en hel del annat.

Men det är inte första gången som Jönsson låter skattebetalarna betala sverigedemokraternas politiska aktiviteter.

Barnsligt Jönsson!

Henrik

Norran 1 2 3
4

2 kommentarer:

  1. Det är bättre är att vara en stark man hos SD,ett parti med uppåtgående trend ,än att vara en svag Mona i ett parti med pyyysss(s)punka!

    SvaraRadera